Jubilerende Suzuki-dealer Tappel failliet

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook financier Alcredis heeft zijn financiering ingetrokken.
“Het is vooral zuur omdat we dit jaar 25 jaar Suzuki-dealer zijn, 50 jaar Bovag-lid en het 75-jarig bestaan van het bedrijf vieren”, zegt directeur Henk Tappel. Het bedrijf heeft één vestiging en acht personeelsleden.
De dealer heeft volgens curator Mr. J. van Burg een schuld van tussen de acht ton en een miljoen euro. “Er is in de loop van enkele jaren een structureel verlies geleden”, zegt de curator. “De importeur heeft daarbij, als belangrijkste financier van het bedrijf, geprobeerd in te grijpen en heeft verbeteringen voorgesteld. Toen dat niet hielp heeft Nimag afgelopen voorjaar aangekondigd het krediet en het dealerschap te zullen opzeggen als er geen verbetering kwam. Toen die uitbleef heeft Nimad het dealerschap ingetrokken en de voorraad auto’s ingenomen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Jubilerende Suzuki-dealer Tappel failliet | Automotive Online

Jubilerende Suzuki-dealer Tappel failliet

Redactie Redactie
• Laatste update:

Ook financier Alcredis heeft zijn financiering ingetrokken.
“Het is vooral zuur omdat we dit jaar 25 jaar Suzuki-dealer zijn, 50 jaar Bovag-lid en het 75-jarig bestaan van het bedrijf vieren”, zegt directeur Henk Tappel. Het bedrijf heeft één vestiging en acht personeelsleden.
De dealer heeft volgens curator Mr. J. van Burg een schuld van tussen de acht ton en een miljoen euro. “Er is in de loop van enkele jaren een structureel verlies geleden”, zegt de curator. “De importeur heeft daarbij, als belangrijkste financier van het bedrijf, geprobeerd in te grijpen en heeft verbeteringen voorgesteld. Toen dat niet hielp heeft Nimag afgelopen voorjaar aangekondigd het krediet en het dealerschap te zullen opzeggen als er geen verbetering kwam. Toen die uitbleef heeft Nimad het dealerschap ingetrokken en de voorraad auto’s ingenomen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.