Onderzoek: jongere wil wél eigen auto

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • Albert Bos

  Fijn, dat dit nu bewezen wordt: Zelfs sceptici onder de jeugd denken toch aan een eigen auto als het gezinnetje in beeld komt. Alleen in bv. de Amsterdamse binnenstad kan het anders liggen, omdat parkeren een groot probleem en duur is. Heeft men het verschil tussen binnenstadbewoners en anderen ook onderzocht? Albert

 • Bettina de Bruin

  Fijn om ook eens een ander geluid te horen. Maar eens te meer reden om jezelf bij ieder onderzoek af te vragen hoe het onderzoek heeft plaatsgevonden. Wat is de populatie, hoe groot is de populatie, hoe suggestief is de vraagstelling. Als je populatie met name uit studenten bestaat die in de binnenstad wonen heb je een heel andere uitkomst dan als je landelijk de populatie in verschillende leeftijdscategorieën en levensfases ondervraagt. Ook de vraagstelling kan de respondent al in de \”gewenste richting\” gemanipuleerd worden. We moeten ervoor waken om alle onderzoeken zomaar voor waar aan te nemen en er massaal achteraan te hobbelen en strategieën op los te laten.

Onderzoek: jongere wil wél eigen auto | Automotive Online

Onderzoek: jongere wil wél eigen auto

Martijn Roede Martijn Roede

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • Albert Bos

  Fijn, dat dit nu bewezen wordt: Zelfs sceptici onder de jeugd denken toch aan een eigen auto als het gezinnetje in beeld komt. Alleen in bv. de Amsterdamse binnenstad kan het anders liggen, omdat parkeren een groot probleem en duur is. Heeft men het verschil tussen binnenstadbewoners en anderen ook onderzocht? Albert

 • Bettina de Bruin

  Fijn om ook eens een ander geluid te horen. Maar eens te meer reden om jezelf bij ieder onderzoek af te vragen hoe het onderzoek heeft plaatsgevonden. Wat is de populatie, hoe groot is de populatie, hoe suggestief is de vraagstelling. Als je populatie met name uit studenten bestaat die in de binnenstad wonen heb je een heel andere uitkomst dan als je landelijk de populatie in verschillende leeftijdscategorieën en levensfases ondervraagt. Ook de vraagstelling kan de respondent al in de \”gewenste richting\” gemanipuleerd worden. We moeten ervoor waken om alle onderzoeken zomaar voor waar aan te nemen en er massaal achteraan te hobbelen en strategieën op los te laten.