Aumacon prognose 2012: 4 duizend EV’s op totaal 515 duizend

Redactie Redactie
• Laatste update:

De prognose betekent een daling van bijna zeven procent ten opzichte van 2011, want volgens Aumacon stopt de teller dit jaar bij 550 duizend. Toch blijft het marktvolume daarmee boven het langjarig gemiddelde van 488 duizend.

De verkoopcijfers hebben weliswaar te lijden van afwachtend gedrag bij de consumenten, maar lichtpuntjes zijn er ook stelt Aumacon-directeur Clem Dickmann. Gezinnen worden kleiner, de vergrijzing zet door en de prijzen van kleine auto’s zijn laag. De aanschaf van een nieuwe, kleine auto is in die situatie veelal goedkoper dan doorrijden met een oudere, gulzige en storingsgevoelige middenklasser, zegt hij.

Verkooppiek

Daarnaast krijgt de markt een extra impuls uit de afzet van hybride en elektrische auto’s. Mede door de groei van het aantal modellen denkt Aumacon dat er volgend jaar zo’n vierduizend ev’s en 20 duizend hybrides verkocht zullen worden. Omdat de grenswaarden voor emissies per 1 juli omlaag gaan, zal de verkooppiek zich in het voorafgaande kwartaal voordoen.

Bekijk de complete prognose van Aumacon in de rubriek Feiten en Cijfers.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.