Bijdrage van autotaxateur om de crisis op te lossen

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • Jan-Willem Noordzij

    Of de occasions te duur zijn laat ik in het midden. Persoonlijk denk ik wel dat de afschrijvingen toch wel op een goed niveau zitten. Waar het misgaat is naar mijn idee in het prijsverschil tussen inkoop en verkoop. Die marges zijn zwaar onder druk komen te staan. Tel daarbij op dat de garantie periode jaren geleden is opgerekt naar 6 maanden, de complexiteit van de auto’s verdubbeld, m.a.w. veel hogere kosten bij defecten, vooral in de electronica. Dat slokt de marge op. Bij de consument is dat besef er niet voldoende. die denkt dat met een beurt van 2 a 300 euro de auto klaar is. Het is niet voor niks dat de bedrijven met meeneem prijzen een bovag garantie pakket aanbieden wat 1500 euro extra kost, dat heb je gewoon nodig. We kunnen met z’n alle weer geld verdienen als we elkaar niet de troef willen afsteken met de prijs. Dit moet eerst weer opgelost worden door de bedrijven gezond te krijgen met voldoende liquiditeit, dan kunnen ze ook de prijzen beter handhaven, ipv te dumpen om maar in de liquiditeitsbehoeftete blijven voorzien. Ik sluit me overigens ook aan bij het bijtellingsverhaal, het is van de zotte dat je in een 10 jaar oude auto hetzelfde moet betalen, aan de andere kant betwijfel ik wel of het wagenpark wel zo snel groener word als je dit veranderd, lijkt mij dat de zakelijke rijder dan liever een 5 jaar oude auto gaat rijden. Ze pakken nu niet voor niks de Honda Hybride en Prius, heeft geen moer met het mileeu te maken, want die voet gaat toch wel onderin, mileu voordeel weg, maar wel een gezellige bijtelling!

  • Mormat Automotive Management – Diederik Jansen

    Het artikel van de heer Bolsenbroek bevat veel waarheden en logica.
    De geopperde ideeen zullen echter geen bijdrage leveren aan de huidige marktomstandigheden, immers de besluitvorming over deze onderwerpen is in Nederland veel te traag.
    De problemen met de occasionvoorraden komen voort uit het feit dat de particuliere vraagprijzen niet de trend volgen van de handelsprijzen. Hierin bestaan gewoonweg te grote verschillen met als gevolg dat de voorraad gebruikt niet wegloopt en de verkoop van nieuwe auto´s stagneert. Een klant ruilt zijn auto immers niet in voor 22.000 euro als de vraagprijzen op internet 40.0000 euro bedragen. De enige oplossing is het verlies nemen op de bestaande te dure voorraad en dit compenseren met bijgekochte frisse voorraad. De herwaardering (lees: het verlies) is toch onvermijdelijk dus neem deze drempel in het eerste half jaar zodat het tweede half jaar mogelijkheden biedt om het verlies te compenseren.