ALD ziet kwartaalwinst stijgen naar 312 miljoen euro

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: ALD

Leasemaatschappij ALD Automotive heeft in het derde kwartaal een nettowinst gerealiseerd van 312 miljoen euro (+21%). Over heel 2022 komt na negen maanden de winst uit op ruim 900 miljoen euro (+50%). Dat meldt de leasemaatschappij vandaag. 

Ongeveer zestig procent van de winst komt voor rekening van de verkoop van ex-leaseauto’s. De restwaarden staan op historisch hoog niveau, al lijkt het plafond bereikt.  

Eind september bedroeg de vloot 1,45 miljoen voertuigen, een groei van 5,2 procent. Van de dit jaar ingezette nieuwe leaseauto’s is 27 procent een elektrische. 

ALD verwacht dat het dit jaar een recordwinst zal boeken. Ook meldt het dat de overname van Leaseplan begin volgend jaar moet zijn afgerond.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.