ALD boekt 71 procent hogere winst in 2021

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Ook in Nederland werden goede resultaten geboekt, meldt ALD (Foto: ALD).

Leasemaatschappij ALD zag zijn nettowinst over 2021 met 71 procent stijgen, naar 873,1 miljoen euro. Het bedrijf realiseerde een recordopbrengst met de verkoop van gebruikte auto’s: 437,7 miljoen euro, ten opzichte van 61,1 miljoen in 2020. Dat maakt het bedrijf bekend. De vlootomvang daalde licht, van 1,76 naar 1,73 miljoen voertuigen wereldwijd.

De omzet uit leasecontracten bedroeg in 2021 4,5 miljard euro (+1,8%). Er werden in totaal 308 duizend ex-leaseauto’s verkocht; in 2020 waren dat er nog zo’n 305 duizend. Het resultaat per verkocht voertuig lag op 1.422 euro, tegenover 200 euro in 2020.Download de jaarcijfers in de Automotive Kennisbank.

In Nederland zag ALD Automotive de vloot groeien met 5 procent, naar 76.600 voertuigen. Deze groei betreft zowel de zakelijke als particuliere markt. De huurvloot groeide in 2021 met meer dan 40 procent. Dit heeft voor een deel te maken met extra vraag naar voorloopauto’s vanwege de langere levertijden van nieuwe auto’s en merkbaar een groeiende vraag naar meer flexibiliteit en korte termijn leasecontracten, meldt het bedrijf.

Elektrische voertuigen

ALD meldt verder dat van de in 2021 ingezette voertuigen 27 procent een elektrische auto (PHEV en BEV) betrof, en 30 procent in het vierde kwartaal van 2021. “Hiermee is de strategische doelstelling van 30 procent in 2025 eerder behaald dan gepland”, meldt ALD. In Nederland betrof 32 procent van de ingezette contracten een elektrisch voertuig (plug-in hybrides of volledig elektrisch).

Begin dit jaar maakte ALD bekend Leaseplan over te zullen nemen. Ook deze Nederlandse leasemaatschappij boekte een recordwinst over 2021.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

ALD boekt 71 procent hogere winst in 2021 | Automotive Online

ALD boekt 71 procent hogere winst in 2021

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Ook in Nederland werden goede resultaten geboekt, meldt ALD (Foto: ALD).

Leasemaatschappij ALD zag zijn nettowinst over 2021 met 71 procent stijgen, naar 873,1 miljoen euro. Het bedrijf realiseerde een recordopbrengst met de verkoop van gebruikte auto’s: 437,7 miljoen euro, ten opzichte van 61,1 miljoen in 2020. Dat maakt het bedrijf bekend. De vlootomvang daalde licht, van 1,76 naar 1,73 miljoen voertuigen wereldwijd.

De omzet uit leasecontracten bedroeg in 2021 4,5 miljard euro (+1,8%). Er werden in totaal 308 duizend ex-leaseauto’s verkocht; in 2020 waren dat er nog zo’n 305 duizend. Het resultaat per verkocht voertuig lag op 1.422 euro, tegenover 200 euro in 2020.Download de jaarcijfers in de Automotive Kennisbank.

In Nederland zag ALD Automotive de vloot groeien met 5 procent, naar 76.600 voertuigen. Deze groei betreft zowel de zakelijke als particuliere markt. De huurvloot groeide in 2021 met meer dan 40 procent. Dit heeft voor een deel te maken met extra vraag naar voorloopauto’s vanwege de langere levertijden van nieuwe auto’s en merkbaar een groeiende vraag naar meer flexibiliteit en korte termijn leasecontracten, meldt het bedrijf.

Elektrische voertuigen

ALD meldt verder dat van de in 2021 ingezette voertuigen 27 procent een elektrische auto (PHEV en BEV) betrof, en 30 procent in het vierde kwartaal van 2021. “Hiermee is de strategische doelstelling van 30 procent in 2025 eerder behaald dan gepland”, meldt ALD. In Nederland betrof 32 procent van de ingezette contracten een elektrisch voertuig (plug-in hybrides of volledig elektrisch).

Begin dit jaar maakte ALD bekend Leaseplan over te zullen nemen. Ook deze Nederlandse leasemaatschappij boekte een recordwinst over 2021.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.