Opel lanceert flexvariant van private lease

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Opel biedt nu ook flexlease aan. (Foto: Opel)

Automerk Opel lanceert een private leasevariant waarbij consumenten na 12 maanden een andere auto kunnen kiezen of het contract – met een opzegtermijn van een maand – voortijdig kunnen beëindigen. Dat maakt de fabrikant vandaag bekend. Private Lease Flex, zoals het product heet, is voorlopig alleen mogelijk bij de elektrische Opel Corsa en Mokka-e. “Mocht de klant bijvoorbeeld te maken hebben met gewijzigde (privé)omstandigheden en liever een ander model zou rijden, dan kan met de Flex Lease-optie ook eenvoudig worden overgestapt naar een andere elektrische Opel”, aldus het bedrijf. Hierbij heeft de consument nu dus keuze uit twee opties, zo blijkt uit het bericht.

Volgens Jeroen Maas, pr-manager van importeur Opel Nederland, is de maximale looptijd van Private Lease Flex 60 maanden. “Het verschil met shortlease is dat shortlease een soort huurcontract is waarbij er vaak jong gebruikte auto’s aan de klant worden ‘verhuurd’. Bij FlexLease van Opel betreft het altijd nieuwe personenauto’s”, aldus Maas.

Diverse lease- en verhuurmaatschappijen zijn bezig met flexibelere leasevormen, die als voordeel hebben dat consumenten vrijer zijn in het opzeggen of veranderen van de auto, maar deze producten zijn veelal wel duurder dan standaard leaseproducten. De leveranciers verwachten met deze flexibilisering in te spelen op de toenemende vraag naar private lease.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Opel lanceert flexvariant van private lease | Automotive Online

Opel lanceert flexvariant van private lease

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Opel biedt nu ook flexlease aan. (Foto: Opel)

Automerk Opel lanceert een private leasevariant waarbij consumenten na 12 maanden een andere auto kunnen kiezen of het contract – met een opzegtermijn van een maand – voortijdig kunnen beëindigen. Dat maakt de fabrikant vandaag bekend. Private Lease Flex, zoals het product heet, is voorlopig alleen mogelijk bij de elektrische Opel Corsa en Mokka-e. “Mocht de klant bijvoorbeeld te maken hebben met gewijzigde (privé)omstandigheden en liever een ander model zou rijden, dan kan met de Flex Lease-optie ook eenvoudig worden overgestapt naar een andere elektrische Opel”, aldus het bedrijf. Hierbij heeft de consument nu dus keuze uit twee opties, zo blijkt uit het bericht.

Volgens Jeroen Maas, pr-manager van importeur Opel Nederland, is de maximale looptijd van Private Lease Flex 60 maanden. “Het verschil met shortlease is dat shortlease een soort huurcontract is waarbij er vaak jong gebruikte auto’s aan de klant worden ‘verhuurd’. Bij FlexLease van Opel betreft het altijd nieuwe personenauto’s”, aldus Maas.

Diverse lease- en verhuurmaatschappijen zijn bezig met flexibelere leasevormen, die als voordeel hebben dat consumenten vrijer zijn in het opzeggen of veranderen van de auto, maar deze producten zijn veelal wel duurder dan standaard leaseproducten. De leveranciers verwachten met deze flexibilisering in te spelen op de toenemende vraag naar private lease.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.