Mobility Service brengt online label zakelijkelektrischleasen.nl naar Spanje

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De elektrificering blijft nog achter in Spanje. (Foto: Shutterstock)

Leasemaatschappij Mobility Service (MSN) breidt zijn activiteiten uit naar Spanje. Daar rolt het dit jaar een Spaanse versie van zijn label zakelijkelektrischleasen.nl uit. Dat meldt het bedrijf vanochtend.

De Spaanse website voorziet de zakelijke rijder straks van alle relevante informatie op autogebied, fiscaliteit en zaken als landelijke laadinfrastructuur. “Net als in Nederland zal de samenwerking met lokale partners een belangrijke rol gaan spelen om zodoende gezamenlijk een constructieve transitie naar elektrisch rijden te realiseren”, schrijft MSN.

MSN rolde in 2017 het Nederlandse label uit. Volgens het bedrijf is de timing perfect. In 2020 was in Spanje nog maar 1 op de 50 nieuwe auto’s een EV (in Nederland 1 op 5). “In Nederland liepen we in 2017 vooruit op de markt, nu doen we dat in Spanje. Naar verwachting zal dit in de komende jaren toenemen door onder andere de eisen vanuit de Europese Unie en de EV-proposities van verschillende autofabrikanten.”

Voorloper

Mobility Service opent een kantoor in Catalonië. Daar zal een team van partners (IT, webdevelopment, marketing) actief zijn die vanuit Nederland wordt aangestuurd. Ook in de Spaanse variant van de website kunnen bezoekers van de site het beschikbare aanbod elektrische auto’s en bedrijfswagens bekijken, vergelijken en samenstellen en vervolgens de leaseprijs berekenen en de auto bestellen.Mobility Service staat op plek 18 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60. Bestel de uitgave hier.

“Met onze data en kennis denken wij een heel belangrijke rol te kunnen spelen bij de elektrificatie van de Spaanse markt”, licht directeur Paul Harms toe. “Nederland is een voorloper op EV-gebied en wij zijn dat weer binnen Nederland. Deze combinatie samen met de opkomst van de Spaanse EV-markt maakt de timing om daar te starten nu ideaal.” Harms ziet nog een voordeel; er ontstaat een nieuwe afzetmarkt voor ex-leaseauto’s. “We kunnen op termijn daar onze gebruikte EV’s lokaal aanbieden.”

Bekijk hieronder een dubbelinterview met Léan Verstoep (Kia Nederland) en Paul Harms van februari dit jaar waarin ze onder meer over de ontwikkelingen op de EV-markt praten.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Mobility Service brengt online label zakelijkelektrischleasen.nl naar Spanje | Automotive Online

Mobility Service brengt online label zakelijkelektrischleasen.nl naar Spanje

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De elektrificering blijft nog achter in Spanje. (Foto: Shutterstock)

Leasemaatschappij Mobility Service (MSN) breidt zijn activiteiten uit naar Spanje. Daar rolt het dit jaar een Spaanse versie van zijn label zakelijkelektrischleasen.nl uit. Dat meldt het bedrijf vanochtend.

De Spaanse website voorziet de zakelijke rijder straks van alle relevante informatie op autogebied, fiscaliteit en zaken als landelijke laadinfrastructuur. “Net als in Nederland zal de samenwerking met lokale partners een belangrijke rol gaan spelen om zodoende gezamenlijk een constructieve transitie naar elektrisch rijden te realiseren”, schrijft MSN.

MSN rolde in 2017 het Nederlandse label uit. Volgens het bedrijf is de timing perfect. In 2020 was in Spanje nog maar 1 op de 50 nieuwe auto’s een EV (in Nederland 1 op 5). “In Nederland liepen we in 2017 vooruit op de markt, nu doen we dat in Spanje. Naar verwachting zal dit in de komende jaren toenemen door onder andere de eisen vanuit de Europese Unie en de EV-proposities van verschillende autofabrikanten.”

Voorloper

Mobility Service opent een kantoor in Catalonië. Daar zal een team van partners (IT, webdevelopment, marketing) actief zijn die vanuit Nederland wordt aangestuurd. Ook in de Spaanse variant van de website kunnen bezoekers van de site het beschikbare aanbod elektrische auto’s en bedrijfswagens bekijken, vergelijken en samenstellen en vervolgens de leaseprijs berekenen en de auto bestellen.Mobility Service staat op plek 18 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60. Bestel de uitgave hier.

“Met onze data en kennis denken wij een heel belangrijke rol te kunnen spelen bij de elektrificatie van de Spaanse markt”, licht directeur Paul Harms toe. “Nederland is een voorloper op EV-gebied en wij zijn dat weer binnen Nederland. Deze combinatie samen met de opkomst van de Spaanse EV-markt maakt de timing om daar te starten nu ideaal.” Harms ziet nog een voordeel; er ontstaat een nieuwe afzetmarkt voor ex-leaseauto’s. “We kunnen op termijn daar onze gebruikte EV’s lokaal aanbieden.”

Bekijk hieronder een dubbelinterview met Léan Verstoep (Kia Nederland) en Paul Harms van februari dit jaar waarin ze onder meer over de ontwikkelingen op de EV-markt praten.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.