Hertz verkoopt fleetmanagementbedrijf Donlen

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Autoverhuurder Hertz verkoopt zijn fleetmanagementbedrijf Donlen aan financieel dienstverlener Athene. Dat maakt het Amerikaanse bedrijf vandaag bekend. Hertz heeft een Chapter 11-status; die zit in Nederland tussen een faillissement en surseance in. Het bedrijf presenteerde een herstructureringsprogramma aan de Bankruptcy Court die het bedrijf van de schuldenlast moet helpen. Eerder verkocht het bedrijf al een deel van zijn vloot en wist het een financiering van 1,7 miljard dollar te verkrijgen. De verkoop van Donlen moet nog worden goedgekeurd door de Bankruptcy Court. Hertz verwacht dat de overnamesom rond de 875 miljoen dollar (735 mln euro) uitkomt.

Hertz werd, net als andere verhuurbedrijven, hard geraakt door de coronacrisis. Doordat de grenzen dichtgingen lag onder andere de verhuur bij vliegmaatschappijen stil.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Hertz verkoopt fleetmanagementbedrijf Donlen | Automotive Online

Hertz verkoopt fleetmanagementbedrijf Donlen

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Autoverhuurder Hertz verkoopt zijn fleetmanagementbedrijf Donlen aan financieel dienstverlener Athene. Dat maakt het Amerikaanse bedrijf vandaag bekend. Hertz heeft een Chapter 11-status; die zit in Nederland tussen een faillissement en surseance in. Het bedrijf presenteerde een herstructureringsprogramma aan de Bankruptcy Court die het bedrijf van de schuldenlast moet helpen. Eerder verkocht het bedrijf al een deel van zijn vloot en wist het een financiering van 1,7 miljard dollar te verkrijgen. De verkoop van Donlen moet nog worden goedgekeurd door de Bankruptcy Court. Hertz verwacht dat de overnamesom rond de 875 miljoen dollar (735 mln euro) uitkomt.

Hertz werd, net als andere verhuurbedrijven, hard geraakt door de coronacrisis. Doordat de grenzen dichtgingen lag onder andere de verhuur bij vliegmaatschappijen stil.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.