Kleine januari-dip leaseregistraties

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Leaseregistraties zijn goed voor bijna de helft van het totaal. (Foto Shutterstock)

Er zijn in de eerste maand van dit jaar 5,7 procent minder leaseauto’s geregistreerd. De 23.355 registraties waren er ruim duizend minder dan januari vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van RDC, waarbij de registraties op naam van een leasemaatschappij (leasemij) en andere financiers (Lease RTL) zijn opgeteld. Er werden in januari duizenden EV’s afgeleverd, die vorig jaar al werden geregistreerd.

Leaseregistraties zijn in januari goed voor 48,9 procent van alle registraties. Volkswagen gaat ook bij de leaseregistraties ruim aan kop. Bij de modellen zijn het de VW Golf en Polo die aan kop gaan, gevolgd door de Ford Focus, Skoda Octavia en Kia Picanto. 

Top 10 leaseregistraties

Merk Aantal
Volkswagen 4.363
Peugeot 2.079
Skoda 1.670
Ford 1.646
Opel 1.605
Kia 1.245
BMW 1.217
Volvo 997
Renault 986
Audi 955
Seat 905
Totaal 23.355

Bron RDC, bewerking Automotive

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.