Leaseplan kiest Allego als laadpaalleverancier

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Allego

Nu de vraag naar EV’s toeneemt, kiezen steeds meer leasemaatschappijen voor een laadpaalleverancier die de berijders in alle benodigdheden kunnen voorzien. Onlangs kondigde Mobility Service Nederland de samenwerking aan met Eneco eMobility, in mei dit jaar meldde Arval een deal met Newmotion (eigendom van Shell), vandaag lanceert Leaseplan de samenwerking met Allego. De samenwerkingen zijn allemaal op dezelfde leest geschoeid: de laadpaalleverancier levert desgewenst de laadpalen op kantoor en aan huis en voorziet in een pas waarmee bij al zijn laadpalen stroom kan worden getankt.

Leaseplan start met de service in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Portugal en Zweden. Allego installeert de laadpunten bij de EV-rijders thuis en op het werk en zorgt voor het beheer en onderhoud. Via het Cloud Services Platform van Allego vindt de facturatie plaats.

Lege accu angst

Als onderdeel van de samenwerking krijgen EV-rijders van de leasemaatschappij een laadpas die bij ruim 65 duizend laadpunten in Europa te gebruiken is. Hiermee wil Leaseplan naar eigen zeggen EV-berijders afhelpen van de zogenaamde ‘lege accu angst’, die nog altijd als grote belemmering wordt gezien om op een elektrische auto over te stappen. Allego is daarnaast druk bezig om zijn laadfaciliteiten te verbeteren: zo werd vorige week een supersnelle lader geïnstalleerd in Eindhoven.

Leaseplan heeft zijn positie als grootste leasemaatschappij in ons land dit jaar weer verstevigd, zo blijkt uit de nieuwe Automotive Leasemaatschappij Top 60, die onlangs is verschenen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Leaseplan kiest Allego als laadpaalleverancier | Automotive Online

Leaseplan kiest Allego als laadpaalleverancier

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Allego

Nu de vraag naar EV’s toeneemt, kiezen steeds meer leasemaatschappijen voor een laadpaalleverancier die de berijders in alle benodigdheden kunnen voorzien. Onlangs kondigde Mobility Service Nederland de samenwerking aan met Eneco eMobility, in mei dit jaar meldde Arval een deal met Newmotion (eigendom van Shell), vandaag lanceert Leaseplan de samenwerking met Allego. De samenwerkingen zijn allemaal op dezelfde leest geschoeid: de laadpaalleverancier levert desgewenst de laadpalen op kantoor en aan huis en voorziet in een pas waarmee bij al zijn laadpalen stroom kan worden getankt.

Leaseplan start met de service in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Portugal en Zweden. Allego installeert de laadpunten bij de EV-rijders thuis en op het werk en zorgt voor het beheer en onderhoud. Via het Cloud Services Platform van Allego vindt de facturatie plaats.

Lege accu angst

Als onderdeel van de samenwerking krijgen EV-rijders van de leasemaatschappij een laadpas die bij ruim 65 duizend laadpunten in Europa te gebruiken is. Hiermee wil Leaseplan naar eigen zeggen EV-berijders afhelpen van de zogenaamde ‘lege accu angst’, die nog altijd als grote belemmering wordt gezien om op een elektrische auto over te stappen. Allego is daarnaast druk bezig om zijn laadfaciliteiten te verbeteren: zo werd vorige week een supersnelle lader geïnstalleerd in Eindhoven.

Leaseplan heeft zijn positie als grootste leasemaatschappij in ons land dit jaar weer verstevigd, zo blijkt uit de nieuwe Automotive Leasemaatschappij Top 60, die onlangs is verschenen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.