VNA-vloot groeit dankzij bestellers en private lease

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

De halfjaarcijfers van VNA-leden laten een autonome groei van de leasevloot zien (+3,2%). De aantrekkende bestelwagenmarkt en groei bij de verkoop van private lease contracten compenseren de lagere leaseregistraties in zakelijk ingezette personenauto’s. “Een sterk teken van economisch herstel”, aldus de VNA in een verklaring. Lees in de augustus-uitgave van Automotive Management alles over de leasevoorkeuren van consumenten.

Private lease-contracten zijn met een toename van ruim 37 procent goed voor de helft van de groei. Het totaal aantal private lease contracten in Nederland ligt op dit moment op bijna 50 duizend. Importeur Pon liet eerder dit jaar al weten te verwachten dat in 2016 al de 100 duizend-grens wordt doorbroken.

Vorig jaar groeide de VNA-vloot met 5,4 procent naar 689 duizend voertuigen; de grootste groei in vijf jaar. VNA-leden zijn goed voor ruim 90 procent van de totale leasemarkt.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.