VNA werkt aan voorwaarden voor privélease

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt VNA-directeur Renate Hemerik.

“Consumenten zijn bij wet anders beschermd dan bedrijven. Nu het aantal privéleaseconcepten rap toeneemt, is duidelijkheid voor zowel consumenten als leasemaatschappijen belangrijk. Daarom zijn we in gesprek met de consumentenorganisaties, waaronder de Consumentenbond, om voorwaarden op te stellen. Je kunt het label vergelijken met de huurvoorwaarden van autoverhuurbedrijven, maar dan toegespitst op privélease”, legt Hemerik uit.

Contractbreuk duur
De Consumentenbond deed het afgelopen jaar onderzoek naar de tarieven en voorwaarden van 21 aanbieders van privélease. Daaruit bleek dat vooral contractbreuk erg duur is en het grootste nadeel van privélease. 

Roel Hindriks van Lease Consult ontwikkelt op dit moment samen met Martin Huisman van de Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) een keurmerk voor autoleasemaatschappijen. Dit staat los van het initiatief van de VNA.

Lees meer op Fleet&Mobility

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

VNA werkt aan voorwaarden voor privélease | Automotive Online

VNA werkt aan voorwaarden voor privélease

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt VNA-directeur Renate Hemerik.

“Consumenten zijn bij wet anders beschermd dan bedrijven. Nu het aantal privéleaseconcepten rap toeneemt, is duidelijkheid voor zowel consumenten als leasemaatschappijen belangrijk. Daarom zijn we in gesprek met de consumentenorganisaties, waaronder de Consumentenbond, om voorwaarden op te stellen. Je kunt het label vergelijken met de huurvoorwaarden van autoverhuurbedrijven, maar dan toegespitst op privélease”, legt Hemerik uit.

Contractbreuk duur
De Consumentenbond deed het afgelopen jaar onderzoek naar de tarieven en voorwaarden van 21 aanbieders van privélease. Daaruit bleek dat vooral contractbreuk erg duur is en het grootste nadeel van privélease. 

Roel Hindriks van Lease Consult ontwikkelt op dit moment samen met Martin Huisman van de Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) een keurmerk voor autoleasemaatschappijen. Dit staat los van het initiatief van de VNA.

Lees meer op Fleet&Mobility

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.