‘Meeste 14%-auto’s ongewenst bij zakelijk gebruik’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgend jaar vindt er volgens dataleverancier Autodisk een kaalslag plaats in de lage bijtellingscategorieën. Dit jaar valt 4,4 procent van de nieuwe auto’s in het 14 procent bijtellingsregime, en is goed voor maar liefst 30 procent van de nieuwverkopen. Ook Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) signaleerde de afname en vindt de auto’s die overblijven over het algemeen niet geschikt voor veelvuldig zakelijk gebruik.

Klein en compact
“Na dit jaar vallen vrijwel alleen nog maar elektrische of bijna elektrische auto’s in de lage bijtellingscategorieën. Vooral kleine en compacte auto’s, die niet aansluiten bij de behoeftes van de doorsnee zakelijke rijder. Alleen de Audi A3 en de Peugeot 308 zijn nog van enig formaat in 2014 in de 14 procent bijtelling. Maar de dit jaar zo populaire Volvo V40 doet volgend jaar niet meer mee in de 14 procent bijtelling”, aldus Snel.

Lees meer op Fleetmotive

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Meeste 14%-auto’s ongewenst bij zakelijk gebruik’ | Automotive Online

‘Meeste 14%-auto’s ongewenst bij zakelijk gebruik’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgend jaar vindt er volgens dataleverancier Autodisk een kaalslag plaats in de lage bijtellingscategorieën. Dit jaar valt 4,4 procent van de nieuwe auto’s in het 14 procent bijtellingsregime, en is goed voor maar liefst 30 procent van de nieuwverkopen. Ook Vereniging Auto van de Zaak (VAvdZ) signaleerde de afname en vindt de auto’s die overblijven over het algemeen niet geschikt voor veelvuldig zakelijk gebruik.

Klein en compact
“Na dit jaar vallen vrijwel alleen nog maar elektrische of bijna elektrische auto’s in de lage bijtellingscategorieën. Vooral kleine en compacte auto’s, die niet aansluiten bij de behoeftes van de doorsnee zakelijke rijder. Alleen de Audi A3 en de Peugeot 308 zijn nog van enig formaat in 2014 in de 14 procent bijtelling. Maar de dit jaar zo populaire Volvo V40 doet volgend jaar niet meer mee in de 14 procent bijtelling”, aldus Snel.

Lees meer op Fleetmotive

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.