BTW-voordeeltje oudere auto van de zaak

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • Roel Hindriks

    Aanvullend is het nog de moeite waard om in het achterhoofd te houden dat een BTW correctie ook nog beperkt kan blijven tot maximaal het bedrag dat in het betreffende belastingjaar aan BTW in aftrek werd genomen. Ook bij een beperking tot 1,5% van de consumentenprijs kan dat meer zijn dan het daadwerkelijke bedrag aan voorheffing voor een oudere, maar kostbare auto. Zo zal voor een 6-jaar oude auto van 100.000 niet altijd meer dan 1.500 Euro BTW betaald en in mindering op de eigen BTW aangifte zijn gekomen.

BTW-voordeeltje oudere auto van de zaak | Automotive Online

BTW-voordeeltje oudere auto van de zaak

Martijn Roede Martijn Roede

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

  • Roel Hindriks

    Aanvullend is het nog de moeite waard om in het achterhoofd te houden dat een BTW correctie ook nog beperkt kan blijven tot maximaal het bedrag dat in het betreffende belastingjaar aan BTW in aftrek werd genomen. Ook bij een beperking tot 1,5% van de consumentenprijs kan dat meer zijn dan het daadwerkelijke bedrag aan voorheffing voor een oudere, maar kostbare auto. Zo zal voor een 6-jaar oude auto van 100.000 niet altijd meer dan 1.500 Euro BTW betaald en in mindering op de eigen BTW aangifte zijn gekomen.