Ford investeert 600 miljoen in Duitse fabriek

Rob Blom Rob Blom

In 2009 moest Ford nog flink snijden in zijn Europese productie. In de afgelopen jaren wist Ford in Europa weer winstgevend te worden.

President Jim Farley benadrukt met de investering de betrokkenheid  van Ford bij Duitsland. “Er werken in Duitsland 25 duizend mensen bij Ford, dat is meer dan in andere Europese landen. Duitsland is nu en in de toekomst van vitaal belang voor onze internationale bedrijfsactiviteiten.”

Geavanceerde productieapparatuur

De investering wordt onder andere gestoken in geavanceerde productieapparatuur, logistieke ondersteuning en energievoorzieningen. Het grootste deel van de investering gaat naar twee persen die ultrasterk boronstaal kunnen stempelen. Deze techniek maakt van staal in één proces lichtgewicht carrosseriedelen.      

Ford heeft volgens Farley in Saarlouis en Keulen omvangrijke mogelijkheden om auto’s en motoren te produceren. “In Keulen hebben daarnaast een belangrijke divisie waar auto’s ontwikkelt worden en in het European Research Centre in Aken werken we aan technologieën van de toekomst.”