‘Tesla kapt bomen voor uitbreiding Duitse EV-fabriek’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Tesla wil z'n giga-factory vlakbij Berlijn uitbreiden. (Foto: Tesla)

Tesla is begonnen met het kappen van een dennenbos om zijn fabriek bij Berlijn te kunnen uitbreiden. Volgens de automaker zijn de vergunningen voor de grond al binnen en werkt Tesla alleen nog aan een aanvraag voor de bouwwerkzaamheden, zo melden internationale media. 

Vertraging

Tesla wil zijn fabriek in Duitsland met ongeveer 100 hectare uitbreiden, onder andere om een magazijn aan de locatie toe te voegen. De fabriek is sinds afgelopen voorjaar operationeel: per week worden er zo’n 2.000 Tesla’s gebouwd. Het is de bedoeling dat de productie van deze gigafactory straks wordt opgeschaald tot zo’n tien duizend per week. De totstandkoming van de productielocatie is met heel wat vertraging gepaard gegaan, mede doordat milieugroeperingen bezwaar maakten en de afgifte van vergunningen daardoor vertraging opliep.

Er werken 3 duizend mensen bij de fabriek. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.