‘Automakers investeren tot 2030 1,3 biljoen euro aan EV-transitie’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Binnen tien jaar zal meer dan de helft van de autoproductie uit EV's bestaan. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikanten investeren bijna 1,2 biljoen euro aan de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s en de daarvoor benodigde batterijen tot 2030. Dit schat Reuters op basis van eigen onderzoek. Het persbureau baseert zich op openbare gegevens en projecties die zijn vrijgegeven door de automakers. 

Het cijfer is meer dan het dubbele van de berekening die Reuters vorig jaar maakte. Ter vergelijking: het bruto binnenlands product van heel Nederland was volgens het CBS in 2020 800 miljard euro.

Nieuwkomers

Volgens de analyse hebben autofabrikanten plannen om in 2030 54 miljoen batterij-elektrische voertuigen te bouwen, wat neerkomt op meer dan 50 procent van de totale voertuigproductie. Veel nieuwkomers zullen ook op de Nederlandse markt verkocht gaan worden.

Om deze productie van EV’s te ondersteunen zijn autofabrikanten en hun batterijpartners van plan om tegen 2030 5,8 miljard kWh aan batterijproductiecapaciteit te installeren, volgens gegevens van Benchmark Mineral Intelligence en de fabrikanten. Ter vergelijking: de netto-elektriciteitsproductie van heel Nederland was volgens het CBS in 2020 1,3 miljard kWh.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

‘Automakers investeren tot 2030 1,3 biljoen euro aan EV-transitie’ | Automotive Online

‘Automakers investeren tot 2030 1,3 biljoen euro aan EV-transitie’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Binnen tien jaar zal meer dan de helft van de autoproductie uit EV's bestaan. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikanten investeren bijna 1,2 biljoen euro aan de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s en de daarvoor benodigde batterijen tot 2030. Dit schat Reuters op basis van eigen onderzoek. Het persbureau baseert zich op openbare gegevens en projecties die zijn vrijgegeven door de automakers. 

Het cijfer is meer dan het dubbele van de berekening die Reuters vorig jaar maakte. Ter vergelijking: het bruto binnenlands product van heel Nederland was volgens het CBS in 2020 800 miljard euro.

Nieuwkomers

Volgens de analyse hebben autofabrikanten plannen om in 2030 54 miljoen batterij-elektrische voertuigen te bouwen, wat neerkomt op meer dan 50 procent van de totale voertuigproductie. Veel nieuwkomers zullen ook op de Nederlandse markt verkocht gaan worden.

Om deze productie van EV’s te ondersteunen zijn autofabrikanten en hun batterijpartners van plan om tegen 2030 5,8 miljard kWh aan batterijproductiecapaciteit te installeren, volgens gegevens van Benchmark Mineral Intelligence en de fabrikanten. Ter vergelijking: de netto-elektriciteitsproductie van heel Nederland was volgens het CBS in 2020 1,3 miljard kWh.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.