Tesla moet in China ruim 1,6 miljoen auto’s terugroepen

Tesla • Tesla wil de problemen oplossen met een software-upgrade op afstand.
Redactie Redactie
Een Tesla-showroom in de Chinese stad Guangzhou. (Foto: Shutterstock)
Een Tesla-showroom in de Chinese stad Guangzhou. (Foto: Shutterstock)

Tesla moet meer dan 1,6 miljoen auto’s terugroepen die het in China heeft verkocht, zo meldt persbureau Bloomberg.

De terugroepactie is volgens de Chinese toezichthouder SAMR nodig omdat softwareproblemen voor veiligheidsrisico’s kunnen zorgen. De elektrische autofabrikant wil de problemen oplossen met een software-upgrade op afstand. De actie heeft betrekking op geïmporteerde voertuigen van de types Model S, Model X en Model 3 en de in China gemaakte Tesla-auto’s van de types Model 3 en Model Y.

In mei vorig jaar riep Tesla nog bijna alle in China verkochte auto’s terug. Het bedrijf moest toen ongeveer 1,1 miljoen auto’s repareren om een probleem met de versnellingssystemen van de voertuigen. Ook in de Verenigde Staten vond vorig jaar een vergelijkbare actie plaats: in december riep Tesla meer dan 2 miljoen auto’s terug om veiligheidsfouten in de Autopilot te verhelpen.

Noorwegen

Mogelijk moet Tesla ook in Noorwegen auto’s terugroepen. De Noorse toezichthouder voor verkeersveiligheid overweegt een onderzoek naar storingen in de ophanging van het Amerikaanse merk. Dit onderzoek kan resulteren in een terugroepactie, zo meldde Reuters vlak voor de jaarwisseling.

Tesla is niet het enige merk dat miljoenen auto’s noodgedwongen terugroept. Zo verzocht Honda eind december zo’n 2,5 miljoen rijders van dat merk in de Verenigde Staten zich te melden met hun voertuig vanwege een defect aan de brandstofpomp.

Tesla moet in China ruim 1,6 miljoen auto’s terugroepen | Automotive Online

Tesla moet in China ruim 1,6 miljoen auto’s terugroepen

Tesla • Tesla wil de problemen oplossen met een software-upgrade op afstand.
Redactie Redactie
Een Tesla-showroom in de Chinese stad Guangzhou. (Foto: Shutterstock)
Een Tesla-showroom in de Chinese stad Guangzhou. (Foto: Shutterstock)

Tesla moet meer dan 1,6 miljoen auto’s terugroepen die het in China heeft verkocht, zo meldt persbureau Bloomberg.

De terugroepactie is volgens de Chinese toezichthouder SAMR nodig omdat softwareproblemen voor veiligheidsrisico’s kunnen zorgen. De elektrische autofabrikant wil de problemen oplossen met een software-upgrade op afstand. De actie heeft betrekking op geïmporteerde voertuigen van de types Model S, Model X en Model 3 en de in China gemaakte Tesla-auto’s van de types Model 3 en Model Y.

In mei vorig jaar riep Tesla nog bijna alle in China verkochte auto’s terug. Het bedrijf moest toen ongeveer 1,1 miljoen auto’s repareren om een probleem met de versnellingssystemen van de voertuigen. Ook in de Verenigde Staten vond vorig jaar een vergelijkbare actie plaats: in december riep Tesla meer dan 2 miljoen auto’s terug om veiligheidsfouten in de Autopilot te verhelpen.

Noorwegen

Mogelijk moet Tesla ook in Noorwegen auto’s terugroepen. De Noorse toezichthouder voor verkeersveiligheid overweegt een onderzoek naar storingen in de ophanging van het Amerikaanse merk. Dit onderzoek kan resulteren in een terugroepactie, zo meldde Reuters vlak voor de jaarwisseling.

Tesla is niet het enige merk dat miljoenen auto’s noodgedwongen terugroept. Zo verzocht Honda eind december zo’n 2,5 miljoen rijders van dat merk in de Verenigde Staten zich te melden met hun voertuig vanwege een defect aan de brandstofpomp.