Bosch start volumeproductie waterstofcellen

Waterstof • Het bedrijf zal tussen 2021 en 2026 bijna 2,5 miljard euro investeren in waterstof.
Redactie Redactie
Omzet ‘mobility’ bij Bosch hoger maar marge onder druk
(Foto: Bosch) (Foto: Bosch)

Bosch is in zijn fabriek in Stuttgart-Feuerbach begonnen met de volume-productie van waterstofcellen. De Amerikaanse truckfabrikant Nikola is de eerste klant en wil dit jaar nog waterstof-elektrische vrachtwagens op de markt brengen. Bosch hoopt rond 2030 een omzet te draaien van ruwweg 5 miljard euro met waterstoftechnologie. Dat meldt de fabrikant.

“Hier in Stuttgart-Feuerbach gaat de waterstoftoekomst beginnen”, aldus bestuursvoorzitter dr. Stefan Hartung. “Bosch kent de weg rond waterstof en Bosch groeit met waterstof.”

Bosch is actief in de hele waardeketen voor waterstof, van het ontwikkelen van de technologie tot de productie en toepassingen. Veel onderdelen voor de productie in Feuerbach komen ook uit andere fabrieken van Bosch in Duitsland. Het bedrijf zal tussen 2021 en 2026 bijna 2,5 miljard euro investeren in waterstof. Dat is één miljard euro maar dan oorspronkelijk gepland.

Er werken bij Bosch meer dan 3.000 mensen aan waterstoftechnologieën.

Bosch start volumeproductie waterstofcellen | Automotive Online

Bosch start volumeproductie waterstofcellen

Waterstof • Het bedrijf zal tussen 2021 en 2026 bijna 2,5 miljard euro investeren in waterstof.
Redactie Redactie
Omzet ‘mobility’ bij Bosch hoger maar marge onder druk
(Foto: Bosch) (Foto: Bosch)

Bosch is in zijn fabriek in Stuttgart-Feuerbach begonnen met de volume-productie van waterstofcellen. De Amerikaanse truckfabrikant Nikola is de eerste klant en wil dit jaar nog waterstof-elektrische vrachtwagens op de markt brengen. Bosch hoopt rond 2030 een omzet te draaien van ruwweg 5 miljard euro met waterstoftechnologie. Dat meldt de fabrikant.

“Hier in Stuttgart-Feuerbach gaat de waterstoftoekomst beginnen”, aldus bestuursvoorzitter dr. Stefan Hartung. “Bosch kent de weg rond waterstof en Bosch groeit met waterstof.”

Bosch is actief in de hele waardeketen voor waterstof, van het ontwikkelen van de technologie tot de productie en toepassingen. Veel onderdelen voor de productie in Feuerbach komen ook uit andere fabrieken van Bosch in Duitsland. Het bedrijf zal tussen 2021 en 2026 bijna 2,5 miljard euro investeren in waterstof. Dat is één miljard euro maar dan oorspronkelijk gepland.

Er werken bij Bosch meer dan 3.000 mensen aan waterstoftechnologieën.