Nieuwe ceo moet Aiways vooruit helpen

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Aiways krijgt met Matthew Qiu een nieuwe ceo. Hij vervangt huidig ceo William Chen. Qiu wordt verantwoordelijk voor de introductie van het tweede model van Aiways, de U6 SUV-coupé. 

Aiways kwam precies twee jaar geleden ook in Nederland op de markt, maar de SUV van het merk sloeg niet aan. In 2021 werd er niet één geregistreerd. Daarna wijzigde het merk zijn ‘online-only’ strategie en kondigde het aan toch dealers aan te gaan stellen. In heel de EU werden er in 2020 619 en in 2021 946 verkocht. Beluister hier de podcast: Aiways gaat voor zijn tweede kans.

Volgens Aiways maakt het bedrijf inmiddels 150 duizend auto’s per jaar van het enige productiemodel, de U5. De Chinese fabriek is ingericht op een dubbel zo hoog aantal. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Nieuwe ceo moet Aiways vooruit helpen | Automotive Online

Nieuwe ceo moet Aiways vooruit helpen

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Aiways krijgt met Matthew Qiu een nieuwe ceo. Hij vervangt huidig ceo William Chen. Qiu wordt verantwoordelijk voor de introductie van het tweede model van Aiways, de U6 SUV-coupé. 

Aiways kwam precies twee jaar geleden ook in Nederland op de markt, maar de SUV van het merk sloeg niet aan. In 2021 werd er niet één geregistreerd. Daarna wijzigde het merk zijn ‘online-only’ strategie en kondigde het aan toch dealers aan te gaan stellen. In heel de EU werden er in 2020 619 en in 2021 946 verkocht. Beluister hier de podcast: Aiways gaat voor zijn tweede kans.

Volgens Aiways maakt het bedrijf inmiddels 150 duizend auto’s per jaar van het enige productiemodel, de U5. De Chinese fabriek is ingericht op een dubbel zo hoog aantal. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.