Stellantis gaat samenwerken met Duitse chipfabriek

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De chips zouden bestemd zijn voor elektrische voertuigen onder de Stellantis-merken, aldus Infineon. (Foto: Shutterstock)

Stellantis en de Duitse chipfabrikant Infineon Technologies gaan een samenwerking met elkaar aan voor de levering van siliciumcarbide ( SiC) halfgeleiders. Dat maakt Infineon bekend in een persbericht.

Infineon zal productiecapaciteit reserveren en de vermogenshalfgeleiders in de tweede helft van het decennium rechtstreeks gaan leveren aan de leveranciers van Stellantis. Het zou om ruim 1 miljard euro aan chips kunnen gaan. De chips zouden bestemd zijn voor elektrische voertuigen onder de Stellantis-merken, aldus Infineon.

“We geloven heilig in elektromobiliteit en zijn verheugd om partnerschappen aan te gaan met toonaangevende autobedrijven zoals Stellantis, waardoor het een onderdeel wordt van het dagelijks leven van mensen”, aldus Peter Schiefer, topman van de automotive divisie van Infineon.

Volledig elektrisch

Stellantis wil zijn merken in Europa, waaronder Peugeot, Fiat, Opel en Alfa Romeo, tegen het einde van het decennium omvormen tot volledig elektrische merken, vooruitlopend op het plan van de Europese Unie om verbrandingsmotoren tegen 2035 effectief te verbieden door te eisen dat alle nieuwe auto’s die vanaf dan worden verkocht, geen emissies meer produceren.

Chip tekorten in de afgelopen jaren hebben gedwongen wereldwijde autofabrikanten om te bezuinigen op de productie. Carlos Tavares, CEO van Stellantis, vertelde de Franse krant Le Parisien vorige maand dat hij verwacht dat de toeleveringsketen van halfgeleiders tot eind volgend jaar krap zal blijven.

Stellantis gaat samenwerken met Duitse chipfabriek | Automotive Online

Stellantis gaat samenwerken met Duitse chipfabriek

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De chips zouden bestemd zijn voor elektrische voertuigen onder de Stellantis-merken, aldus Infineon. (Foto: Shutterstock)

Stellantis en de Duitse chipfabrikant Infineon Technologies gaan een samenwerking met elkaar aan voor de levering van siliciumcarbide ( SiC) halfgeleiders. Dat maakt Infineon bekend in een persbericht.

Infineon zal productiecapaciteit reserveren en de vermogenshalfgeleiders in de tweede helft van het decennium rechtstreeks gaan leveren aan de leveranciers van Stellantis. Het zou om ruim 1 miljard euro aan chips kunnen gaan. De chips zouden bestemd zijn voor elektrische voertuigen onder de Stellantis-merken, aldus Infineon.

“We geloven heilig in elektromobiliteit en zijn verheugd om partnerschappen aan te gaan met toonaangevende autobedrijven zoals Stellantis, waardoor het een onderdeel wordt van het dagelijks leven van mensen”, aldus Peter Schiefer, topman van de automotive divisie van Infineon.

Volledig elektrisch

Stellantis wil zijn merken in Europa, waaronder Peugeot, Fiat, Opel en Alfa Romeo, tegen het einde van het decennium omvormen tot volledig elektrische merken, vooruitlopend op het plan van de Europese Unie om verbrandingsmotoren tegen 2035 effectief te verbieden door te eisen dat alle nieuwe auto’s die vanaf dan worden verkocht, geen emissies meer produceren.

Chip tekorten in de afgelopen jaren hebben gedwongen wereldwijde autofabrikanten om te bezuinigen op de productie. Carlos Tavares, CEO van Stellantis, vertelde de Franse krant Le Parisien vorige maand dat hij verwacht dat de toeleveringsketen van halfgeleiders tot eind volgend jaar krap zal blijven.