Chipmaker NXP ziet omzet in Q3 met 20 procent stijgen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Vooral in de auto-industrie deed NXP het goed. (Foto: NXP)

Het Nederlandse NXP Semiconductors heeft een goed derde kwartaal achter de rug, waarbij de omzet met 20 procent steeg tot 3,47 miljard euro. Zo meldt de chipmaker.

NXP deed vooral goede zaken met de auto-industrie, de belangrijkste afzetmarkt voor NXP. In deze bedrijfstak steeg de omzet met 24 procent tot 1,8 miljard euro. In andere afzetmarkten noteerde NXP ook een omzetstijging, in de industriële IoT-tak (+17%) tot 717 miljoen euro en in de mobiele tak ging het om een stijging van 19 procent tot 412 miljoen euro.

Onzekerheden

NXP is voorzichtig met de verwachtingen op de middellange termijn vanwege ‘onzekerheden in macro-omgeving’. De chipmaker uit Eindhoven meldde eerder ook al goede cijfers: in het tweede kwartaal groeide de omzet met 43 procent tot 2,2 miljard euro.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Chipmaker NXP ziet omzet in Q3 met 20 procent stijgen | Automotive Online

Chipmaker NXP ziet omzet in Q3 met 20 procent stijgen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Vooral in de auto-industrie deed NXP het goed. (Foto: NXP)

Het Nederlandse NXP Semiconductors heeft een goed derde kwartaal achter de rug, waarbij de omzet met 20 procent steeg tot 3,47 miljard euro. Zo meldt de chipmaker.

NXP deed vooral goede zaken met de auto-industrie, de belangrijkste afzetmarkt voor NXP. In deze bedrijfstak steeg de omzet met 24 procent tot 1,8 miljard euro. In andere afzetmarkten noteerde NXP ook een omzetstijging, in de industriële IoT-tak (+17%) tot 717 miljoen euro en in de mobiele tak ging het om een stijging van 19 procent tot 412 miljoen euro.

Onzekerheden

NXP is voorzichtig met de verwachtingen op de middellange termijn vanwege ‘onzekerheden in macro-omgeving’. De chipmaker uit Eindhoven meldde eerder ook al goede cijfers: in het tweede kwartaal groeide de omzet met 43 procent tot 2,2 miljard euro.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.