Europese nieuwverkoop stijgt in september bijna 10 procent

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De Europese nieuweverkoop zit voor de 2e achtereenvolgende maand in de plus. (Foto: Shutterstock)

De maand september is de tweede achtereenvolgende maand dat de Europese registraties van personenauto’s weer in de lift zit. Brancheorganisatie Acea meldt dat het aantal registraties in de EU met bijna 10 procent (9,6%) is gestegen.

Overigens meldt de organisatie daar wel meteen bij dat deze stijging vooral wordt veroorzaakt door september (-21%) vorig jaar, toen de autoproductie werd gehinderd door een groot tekort aan halfgeleiders. In totaal zijn er over de afgelopen negen maanden 6,8 miljoen auto’s geregistreerd; 9,9 procent minder dan het jaar daarvoor. Tot de maand augustus was het aantal EU-registraties telkens in de min.

Plussen

De vier grootste markten in de EU boekten in september plussen: Duitsland pluste 14,1 procent, Spanje 12,7 procent, Frankrijk 5,5 procent en Italië 5,4 procent. België boekte een plus van 16,8 procent, terwijl het aantal registraties in ons land met bijna 5 procent steeg en uitkwam op 25.792 uitkwam.   

Vrijwel alle grote autofabrikanten noteerden groei in september: Volkswagen (+19%), Peugeot (+13,8) en Ford (+12,2). Kia (-3,1%) en Renault (-8,7%) eindigden in de min.

  acea eu registraties .png

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Europese nieuwverkoop stijgt in september bijna 10 procent | Automotive Online

Europese nieuwverkoop stijgt in september bijna 10 procent

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De Europese nieuweverkoop zit voor de 2e achtereenvolgende maand in de plus. (Foto: Shutterstock)

De maand september is de tweede achtereenvolgende maand dat de Europese registraties van personenauto’s weer in de lift zit. Brancheorganisatie Acea meldt dat het aantal registraties in de EU met bijna 10 procent (9,6%) is gestegen.

Overigens meldt de organisatie daar wel meteen bij dat deze stijging vooral wordt veroorzaakt door september (-21%) vorig jaar, toen de autoproductie werd gehinderd door een groot tekort aan halfgeleiders. In totaal zijn er over de afgelopen negen maanden 6,8 miljoen auto’s geregistreerd; 9,9 procent minder dan het jaar daarvoor. Tot de maand augustus was het aantal EU-registraties telkens in de min.

Plussen

De vier grootste markten in de EU boekten in september plussen: Duitsland pluste 14,1 procent, Spanje 12,7 procent, Frankrijk 5,5 procent en Italië 5,4 procent. België boekte een plus van 16,8 procent, terwijl het aantal registraties in ons land met bijna 5 procent steeg en uitkwam op 25.792 uitkwam.   

Vrijwel alle grote autofabrikanten noteerden groei in september: Volkswagen (+19%), Peugeot (+13,8) en Ford (+12,2). Kia (-3,1%) en Renault (-8,7%) eindigden in de min.

  acea eu registraties .png

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.