BMW voorspelt lichte groei in 2023

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Nicholas Peter, cfo van BMW Group. (Foto: BMW)

BMW verwacht een lichte omzetgroei in 2023. Dit zei cfo Nicolas Peter tijdens een rondetafelgesprek, meldt Automobilwoche. De vraag in China neemt weer toe in het derde kwartaal nadat lockdowns de eerste helft teisterden, zei de cfo.

In Europa waren de orderboeken nog steeds vol, al was de vraag in Duitsland en het VK zwak. De fabrikant van luxeauto’s verwacht dit jaar zijn doelstelling van 10 procent volledig elektrische verkoop te halen. Dit komt neer op zo’n 240 tot 245 duizend voertuigen. Dat cijfer zal volgend jaar stijgen tot ongeveer 400 duizend, voegde Peter eraan toe.

Op de vraag hoe BMW reageerde op het gastekort in Europa, zei Peter dat het zijn gasinname in Duitsland en Oostenrijk met 15 procent had verminderd en verwachtte het verder te kunnen verminderen.

“Het gasprobleem zal dit jaar geen directe impact op ons hebben”, zei Peter, eraan toevoegend dat ze tot nu toe ook geen productieverlagingen in zijn leveranciersnetwerk hadden gezien.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.