Kwartaalwinst Toyota daalt 42%

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Foto: Toyota

De Japanse automaker Toyota heeft over Q2 van 2022 een winst gemaakt van 578,66 miljard yen (4,2 miljard euro). Dit meldt het bedrijf in een persbericht. Een jaar eerder was dit nog 997,4 miljard yen, een daling van 42 procent.

De grootste automaker ter wereld zag de productie teruglopen door het aanhoudende chiptekort en de lockdowns in China. Daarnaast stegen de materiaalkosten met 17 procent. Hoewel analisten de winstdaling al zagen aankomen, daalde het aandeel Toyota met zo’n drie procent, meldt Reuters. Het conglomeraat verlaagde meermaals de outputdoelstellingen.

In totaal verkochten Toyota en Lexus afgelopen kwartaal iets meer dan 2,3 miljoen auto’s. Dit is bijna acht procent minder dan dezelfde periode vorig jaar.

Doelstelling ongewijzigd

Ondanks het grimmige kwartaal hield de autofabrikant vast aan de prognoses voor de bedrijfswinst en het plan om dit jaar 9,7 miljoen voertuigen te produceren. Dat zou betekenen dat Toyota ook dit jaar de grootste automaker ter wereld is.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Kwartaalwinst Toyota daalt 42% | Automotive Online

Kwartaalwinst Toyota daalt 42%

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Foto: Toyota

De Japanse automaker Toyota heeft over Q2 van 2022 een winst gemaakt van 578,66 miljard yen (4,2 miljard euro). Dit meldt het bedrijf in een persbericht. Een jaar eerder was dit nog 997,4 miljard yen, een daling van 42 procent.

De grootste automaker ter wereld zag de productie teruglopen door het aanhoudende chiptekort en de lockdowns in China. Daarnaast stegen de materiaalkosten met 17 procent. Hoewel analisten de winstdaling al zagen aankomen, daalde het aandeel Toyota met zo’n drie procent, meldt Reuters. Het conglomeraat verlaagde meermaals de outputdoelstellingen.

In totaal verkochten Toyota en Lexus afgelopen kwartaal iets meer dan 2,3 miljoen auto’s. Dit is bijna acht procent minder dan dezelfde periode vorig jaar.

Doelstelling ongewijzigd

Ondanks het grimmige kwartaal hield de autofabrikant vast aan de prognoses voor de bedrijfswinst en het plan om dit jaar 9,7 miljoen voertuigen te produceren. Dat zou betekenen dat Toyota ook dit jaar de grootste automaker ter wereld is.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.