Peugeot, Ford en Tesla voeren Europese verkoopranglijst aan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

In juni was de Peugeot 208 de meest geregistreerde auto in Europa, de Ford Kuga de meest geregistreerde phev en bij de EV’s voert de Tesla Model Y de lijst aan. Dat blijkt uit gegevens van 27 markten die zijn verzameld door databedrijf Jato.

In deze 27 landen daalde het totaal aantal registraties in juni met 8 procent. Fabrikantenkoepel Acea meldde eerder dat de nieuwregistraties in de EU in de eerste zes maanden met 14 procent zijn gedaald.

In de ranglijst van meest geregistreerde modellen staat Dacia tweemaal in de top vijf. Hierdoor staat Dacia nu in de top tien van meest geregistreerde merken in Europa. Volkswagen gaat nog (ruim) aan kop.

Jato meldt dat de Chinese merken, onder aanvoering van MG, het aantal registraties bijna zagen verdubbelen, tot 14 duizend. 

jato juni 22

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Peugeot, Ford en Tesla voeren Europese verkoopranglijst aan | Automotive Online

Peugeot, Ford en Tesla voeren Europese verkoopranglijst aan

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

In juni was de Peugeot 208 de meest geregistreerde auto in Europa, de Ford Kuga de meest geregistreerde phev en bij de EV’s voert de Tesla Model Y de lijst aan. Dat blijkt uit gegevens van 27 markten die zijn verzameld door databedrijf Jato.

In deze 27 landen daalde het totaal aantal registraties in juni met 8 procent. Fabrikantenkoepel Acea meldde eerder dat de nieuwregistraties in de EU in de eerste zes maanden met 14 procent zijn gedaald.

In de ranglijst van meest geregistreerde modellen staat Dacia tweemaal in de top vijf. Hierdoor staat Dacia nu in de top tien van meest geregistreerde merken in Europa. Volkswagen gaat nog (ruim) aan kop.

Jato meldt dat de Chinese merken, onder aanvoering van MG, het aantal registraties bijna zagen verdubbelen, tot 14 duizend. 

jato juni 22

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.