Polestar ziet verkopen ruim verdubbelen

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Polestar leverde in de eerste helft van dit jaar ruim 21.000 auto's af. (Foto: Polestar)

Polestar leverde in de eerste zes maanden van 2022 ongeveer 21.200 auto’s af. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 9.510 auto’s in dezelfde periode vorig jaar. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

De sterke groei komt volgens het bedrijf vooral door de toegenomen vraag van klanten en de deal die recent met verhuurder Hertz is gesloten om de komende vijf jaar 65 duizend Polestars in de vloot op te nemen. Levering van die auto’s is inmiddels begonnen.

Lockdowns

Wereldwijd kon Polestar dit jaar al 50 duizend orders noteren, een stijging van 350 procent ten opzichte van vorig jaar. Het ligt daarmee op koers om de productiedoelstelling van dit jaar te halen.

Die doelstelling was eerder overigens 65 duizend auto’s, maar de fabrikant zag zich genoodzaakt dit cijfer te verlagen naar 50 duizend vanwege de lockdowns in China dit jaar. Eerder dit jaar haalde Polestar miljarden op met een omgekeerde beursgang.

25 landen

Polestar breidde verder zijn internationale aanwezigheid dit jaar uit van 19 naar 25 landen. Het aantal retaillocaties steeg van 103 naar 125 en eind van dit jaar moeten daar nog eens 30 locaties bij komen.

In oktober treedt Polestar ook toe tot het SUV-strijdtoneel, met de Polestar 3.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.  

Polestar ziet verkopen ruim verdubbelen | Automotive Online

Polestar ziet verkopen ruim verdubbelen

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Polestar leverde in de eerste helft van dit jaar ruim 21.000 auto's af. (Foto: Polestar)

Polestar leverde in de eerste zes maanden van 2022 ongeveer 21.200 auto’s af. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 9.510 auto’s in dezelfde periode vorig jaar. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

De sterke groei komt volgens het bedrijf vooral door de toegenomen vraag van klanten en de deal die recent met verhuurder Hertz is gesloten om de komende vijf jaar 65 duizend Polestars in de vloot op te nemen. Levering van die auto’s is inmiddels begonnen.

Lockdowns

Wereldwijd kon Polestar dit jaar al 50 duizend orders noteren, een stijging van 350 procent ten opzichte van vorig jaar. Het ligt daarmee op koers om de productiedoelstelling van dit jaar te halen.

Die doelstelling was eerder overigens 65 duizend auto’s, maar de fabrikant zag zich genoodzaakt dit cijfer te verlagen naar 50 duizend vanwege de lockdowns in China dit jaar. Eerder dit jaar haalde Polestar miljarden op met een omgekeerde beursgang.

25 landen

Polestar breidde verder zijn internationale aanwezigheid dit jaar uit van 19 naar 25 landen. Het aantal retaillocaties steeg van 103 naar 125 en eind van dit jaar moeten daar nog eens 30 locaties bij komen.

In oktober treedt Polestar ook toe tot het SUV-strijdtoneel, met de Polestar 3.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.