Tesla levert flink meer auto’s af in tweede kwartaal

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Tesla leverde meer auto's af dan vorig jaar in het tweede kwartaal (Foto: Tesla) (Foto: Shutterstock)

Tesla leverde dit jaar in het tweede kwartaal 254.695 auto’s af, (productie: 258.580), een stijging van zo’n 27 procent ten opzichte van vorig jaar; toen werden er 201.250 auto’s afgeleverd en 206.421 geproduceerd.

Het aantal afleveringen is hoger dan vorig jaar, maar lager dan in de afgelopen kwartalen. Zo realiseerde het Amerikaanse bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar een productie van 305.407 en leverde het 310.048 auto’s af; In het vierde kwartaal van 2021 werden er 305.840 auto’s geproduceerd en 308.600 auto’s afgeleverd.

Tesla meldt hinder te ondervinden van problemen in de supply chain (zoals de chiptekorten) en lockdowns van fabrieken door het coronavirus. Het meldt dat het in juni een recordaantal voertuigen heeft geproduceerd, maar meldt daarbij geen aantallen. Van de Model S en X werden er in het tweede kwartaal van dit jaar 16.162 afgeleverd, van de 3 en de Y 238.533. Op 20 juli komt Tesla met de jaarcijfers.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Tesla levert flink meer auto’s af in tweede kwartaal | Automotive Online

Tesla levert flink meer auto’s af in tweede kwartaal

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Tesla leverde meer auto's af dan vorig jaar in het tweede kwartaal (Foto: Tesla) (Foto: Shutterstock)

Tesla leverde dit jaar in het tweede kwartaal 254.695 auto’s af, (productie: 258.580), een stijging van zo’n 27 procent ten opzichte van vorig jaar; toen werden er 201.250 auto’s afgeleverd en 206.421 geproduceerd.

Het aantal afleveringen is hoger dan vorig jaar, maar lager dan in de afgelopen kwartalen. Zo realiseerde het Amerikaanse bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar een productie van 305.407 en leverde het 310.048 auto’s af; In het vierde kwartaal van 2021 werden er 305.840 auto’s geproduceerd en 308.600 auto’s afgeleverd.

Tesla meldt hinder te ondervinden van problemen in de supply chain (zoals de chiptekorten) en lockdowns van fabrieken door het coronavirus. Het meldt dat het in juni een recordaantal voertuigen heeft geproduceerd, maar meldt daarbij geen aantallen. Van de Model S en X werden er in het tweede kwartaal van dit jaar 16.162 afgeleverd, van de 3 en de Y 238.533. Op 20 juli komt Tesla met de jaarcijfers.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.