Stellantis en Samsung SDI investeren miljarden in batterijenfabriek

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Stellantis investeert flink in batterijfabrieken. (Foto: Shutterstock)

Autobouwer Stellantis en de batterij-divisie van Samsung gaan een joint-venture aan om samen batterijen te gaan produceren. De gezamenlijke onderneming gaat een batterijfabriek bouwen in Kokomo in de Amerikaanse staat Indiana. Dat meldt het concern.

De faciliteit zal een initiële jaarlijkse productiecapaciteit krijgen van 23 GWh met als doel deze te verhogen tot 33 GWh. Batterijbonanza in Europa: overzicht van de grootste projecten.

Nieuwe banen

De joint venture is van plan meer dan 2,3 miljard euro te investeren en 1.400 nieuwe banen te creëren in Kokomo. De investering kan geleidelijk oplopen tot 2,9 miljard euro. De nieuwe faciliteit zal batterijmodules leveren voor een reeks voertuigen die in de Noord-Amerikaanse assemblagefabrieken van Stellantis worden geproduceerd. De bouwactiviteiten van de fabriek zullen later dit jaar van start gaan en de productieactiviteiten zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 van start gaan.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.