Nissan schrijft half miljard euro af op Russische activiteiten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Fabrikant Nissan heeft 470 miljoen euro afgeschreven op zijn Russische activiteiten. Ook verwacht het concern de activiteiten in Rusland dit jaar niet meer op te starten. Dat meldt Nissan bij de presentatie van zijn jaarcijfers. 

Het Japanse concern is in het gebroken boekjaar 2021-2022 weer terug in de zwarte cijfers; er werd een winst van 1,6 miljard euro gepresenteerd, tegen een verlies van 3,4 miljard een jaar eerder. 

Nissan bouwt in Sint-Petersburg de Qashqai, Murano en X-Trail. Alliantiepartner Renault bouwt voor Nissan de Terrano in zijn fabriek in Moskou. Ook de verkoop van het merk is bijna volledig stil komen te liggen.

Ondanks dat de marktomstandigheden uitdagend zijn, verwacht Nissan voor dit jaar zijn winst te kunnen handhaven.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Nissan schrijft half miljard euro af op Russische activiteiten | Automotive Online

Nissan schrijft half miljard euro af op Russische activiteiten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Fabrikant Nissan heeft 470 miljoen euro afgeschreven op zijn Russische activiteiten. Ook verwacht het concern de activiteiten in Rusland dit jaar niet meer op te starten. Dat meldt Nissan bij de presentatie van zijn jaarcijfers. 

Het Japanse concern is in het gebroken boekjaar 2021-2022 weer terug in de zwarte cijfers; er werd een winst van 1,6 miljard euro gepresenteerd, tegen een verlies van 3,4 miljard een jaar eerder. 

Nissan bouwt in Sint-Petersburg de Qashqai, Murano en X-Trail. Alliantiepartner Renault bouwt voor Nissan de Terrano in zijn fabriek in Moskou. Ook de verkoop van het merk is bijna volledig stil komen te liggen.

Ondanks dat de marktomstandigheden uitdagend zijn, verwacht Nissan voor dit jaar zijn winst te kunnen handhaven.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.