Tesla Model 3 best verkochte auto in Europa

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Model 3. (Foto: Shutterstock)

De Tesla Model 3 is in maart de meest geregistreerde auto in Europa. De Model 3 blijft de Peugeot 208 en Tesla Model Y voor. Dat meldt dataleverancier Jato op basis van de registratiecijfers van 27 Europese markten. Tesla staat ondanks de topposities van de Model 3 en Y op plek 18 bij de merken. 

Net als eerder al brancheorganisatie Acea constateerde, ziet ook Jato de registraties teruglopen ten opzichte van vorig jaar. In maart bedroeg de min 19 procent en over het eerste kwartaal 11 procent. In totaal werden er in de eerste drie maanden 2,73 miljoen auto’s geregistreerd. 

top 10 bestselling cars in europe march 2022

Het marktaandeel van stekkerauto’s groeide in het eerste kwartaal van 16 naar 22 procent. Daarmee verdringt het diesel, waarvan het aandeel van 24 naar 16 procent daalde, naar de derde plaats. Het marktaandeel van benzineauto’s is met 57 procent stabiel.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Tesla Model 3 best verkochte auto in Europa | Automotive Online

Tesla Model 3 best verkochte auto in Europa

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Model 3. (Foto: Shutterstock)

De Tesla Model 3 is in maart de meest geregistreerde auto in Europa. De Model 3 blijft de Peugeot 208 en Tesla Model Y voor. Dat meldt dataleverancier Jato op basis van de registratiecijfers van 27 Europese markten. Tesla staat ondanks de topposities van de Model 3 en Y op plek 18 bij de merken. 

Net als eerder al brancheorganisatie Acea constateerde, ziet ook Jato de registraties teruglopen ten opzichte van vorig jaar. In maart bedroeg de min 19 procent en over het eerste kwartaal 11 procent. In totaal werden er in de eerste drie maanden 2,73 miljoen auto’s geregistreerd. 

top 10 bestselling cars in europe march 2022

Het marktaandeel van stekkerauto’s groeide in het eerste kwartaal van 16 naar 22 procent. Daarmee verdringt het diesel, waarvan het aandeel van 24 naar 16 procent daalde, naar de derde plaats. Het marktaandeel van benzineauto’s is met 57 procent stabiel.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.