Europese bestelautoverkoop daalt met bijna 30 procent

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Het zijn donkere maanden voor de bestelautomarkt (Foto: Shutterstock).

Het aantal nieuw geregistreerde bestelauto’s lag in maart 28,7 procent lager dan vorig jaar en kwam uit op een totaal van 122.818 bestelwagens. De vier grootste markten lieten een daling zien in de dubbele cijfers: Spanje (-46,5%), Frankrijk (-28,6%), Duitsland (-22,2%) en Italië (-10,7%). Dat meldt autofabrikantenvereniging Acea.

In het eerste kwartaal kwam de daling uit op 21,3 procent: er werden 329.606 bestelauto’s geregistreerd. De totale markt van bedrijfswagens, inclusief trucks, noteerde een daling van 24,9 procent. Dat is de negende maand op rij dat er minder commerciële voertuigen zijn geregistreerd.

In het eerste kwartaal van 2022 werden er 411.097 commerciële voertuigen geregistreerd, 18,1 procent minder dan vorig jaar.

acea bestelautoverkoop eu tm mrt 2022

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.