Acea: EU-bestelwagenverkoop daalt in september met 11,3 procent

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Citroën)

Voor de vijftiende maand op rij  zijn er in de maand september in Europa minder nieuwe bestelwagens geregistreerd. Koepelorganisatie Acea meldt een min van 11,3 procent, in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.  

De verkoop van bestellers in Nederland is nagenoeg gelijk gebleven en daalde met 25 stuks tot 4.839 (-0,5%)

Daling

Volgens het Europese verbond van autofabrikanten komt het LCV-segment in totaal uit op 105.790 verkochte voertuigen, tegenover 119.290 in september 2021. Ook de vier grootste afzetmarkten Italië (-13,5%), Frankrijk (-12,3%), Duitsland (-7,2%) en Spanje (-3,5%) laten dalende cijfers zien. 

Over de eerste negen maanden van dit jaar is de afname met 21,2 procent zelfs nog groter, becijfert de Acea. Alleen Cyprus (+6,4%) en Slowakije (+0,2%) laten groei zien. In Spanje (-27,7%), Frankrijk (-22,4%), Duitsland (-18,9%) en Italië (-12,4%) zijn de daling aanzienlijk groter.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.