Belron drijvende kracht forse winst D’Ieteren

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
D’Ieteren Group heeft in 2021 een aangepaste winst geboekt van 494,4 miljoen euro. (Foto: Shutterstock)

D’Ieteren Group heeft in 2021 een winst geboekt van 493,4 miljoen euro. Dit maakt het bedrijf bekend in een persbericht. De winst valt daarmee 50,6 procent hoger uit dan in coronajaar 2020. De winst in 2019 viel iets boven de 300 miljoen uit. De omzet bedroeg 8,4 miljard (+15,8%)t.

Belron

Met name de prestaties van glasdivisie Belron (de eigenaar van Carglass) stuwen de winst van het autobedrijf. Belron is voor 50,1 procent eigendom van D’Ieteren. Dat aandeel was goed voor een winstbijdrage van 359,5 miljoen euro. D’Ieteren schrijft die winst voor een groot deel toe aan een stijging van het aantal ADAS-herkalibraties. D’Ieteren verkocht vorig jaar een deel van zijn belang in Belron.

D’Ieteren Automotive, de Belgische importeur en distributeur van Volkswagen-merken, boekte een winst vóór belastingen van 110,4 miljoen, een winst van 11,6 procent. Dit terwijl het aantal verkochte auto’s daalde. Lees ook: dit is de top 10 grootste Europese dealerholdings

Eerder dit jaar werd bekend dat het bedrijf onderdelendistributeur Parts Holding Europe wil kopen.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Belron drijvende kracht forse winst D’Ieteren | Automotive Online

Belron drijvende kracht forse winst D’Ieteren

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
D’Ieteren Group heeft in 2021 een aangepaste winst geboekt van 494,4 miljoen euro. (Foto: Shutterstock)

D’Ieteren Group heeft in 2021 een winst geboekt van 493,4 miljoen euro. Dit maakt het bedrijf bekend in een persbericht. De winst valt daarmee 50,6 procent hoger uit dan in coronajaar 2020. De winst in 2019 viel iets boven de 300 miljoen uit. De omzet bedroeg 8,4 miljard (+15,8%)t.

Belron

Met name de prestaties van glasdivisie Belron (de eigenaar van Carglass) stuwen de winst van het autobedrijf. Belron is voor 50,1 procent eigendom van D’Ieteren. Dat aandeel was goed voor een winstbijdrage van 359,5 miljoen euro. D’Ieteren schrijft die winst voor een groot deel toe aan een stijging van het aantal ADAS-herkalibraties. D’Ieteren verkocht vorig jaar een deel van zijn belang in Belron.

D’Ieteren Automotive, de Belgische importeur en distributeur van Volkswagen-merken, boekte een winst vóór belastingen van 110,4 miljoen, een winst van 11,6 procent. Dit terwijl het aantal verkochte auto’s daalde. Lees ook: dit is de top 10 grootste Europese dealerholdings

Eerder dit jaar werd bekend dat het bedrijf onderdelendistributeur Parts Holding Europe wil kopen.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.