Acea voorspelt stijging EU-nieuwverkoop van 7,9 procent

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Oliver Zipse, voorzitter Acea en topman BMW, dringt bij de EU aan op minder afhankelijkheid voor de levering van chips. (Foto: Acea)

Volgens de branchevereniging van Europese autofabrikanten, Acea, zal het aantal registraties van personenauto’s in de EU dit jaar weer groeien na de daling van de afgelopen twee jaar. Zo verklaart Acea vandaag.

Volgens Acea zal het aantal registraties over 2022 zo’n twintig procent onder het niveau van 2019 blijven, omdat het tekort aan chips de auto-industrie parten blijft spelen. De organisatie gaat ervan uit dat de levering van chips dit jaar zal stabiliseren en de verkoop met 7,9 procent zal stijgen ten opzichte van vorig jaar, tot een totaal van 10,5 miljoen voertuigen. 

De verklaring van de koepelorganisatie komt precies op de dag dat de Europese Commissie zich buigt over voorstellen om de chipindustrie in Europa te stimuleren. Acea dringt er bij monde van voorzitter Oliver Zipse nogmaals op aan dat de EU zijn afhankelijkheid van andere regio’s voor de levering van chips moet verminderen en een sterkere eigen chipproductie moet opbouwen.  

Wegversperring

Ook vraagt Zipse aandacht voor de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen en de zorg voor een voldoende dicht netwerk van oplaadpunten binnen de EU. “Als dit niet dringend wordt aangepakt door de invoering van ambitieuze doelstellingen voor alle EU-lidstaten, zullen we zeer binnenkort op een wegversperring stuiten”, aldus Zipse.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Acea voorspelt stijging EU-nieuwverkoop van 7,9 procent | Automotive Online

Acea voorspelt stijging EU-nieuwverkoop van 7,9 procent

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Oliver Zipse, voorzitter Acea en topman BMW, dringt bij de EU aan op minder afhankelijkheid voor de levering van chips. (Foto: Acea)

Volgens de branchevereniging van Europese autofabrikanten, Acea, zal het aantal registraties van personenauto’s in de EU dit jaar weer groeien na de daling van de afgelopen twee jaar. Zo verklaart Acea vandaag.

Volgens Acea zal het aantal registraties over 2022 zo’n twintig procent onder het niveau van 2019 blijven, omdat het tekort aan chips de auto-industrie parten blijft spelen. De organisatie gaat ervan uit dat de levering van chips dit jaar zal stabiliseren en de verkoop met 7,9 procent zal stijgen ten opzichte van vorig jaar, tot een totaal van 10,5 miljoen voertuigen. 

De verklaring van de koepelorganisatie komt precies op de dag dat de Europese Commissie zich buigt over voorstellen om de chipindustrie in Europa te stimuleren. Acea dringt er bij monde van voorzitter Oliver Zipse nogmaals op aan dat de EU zijn afhankelijkheid van andere regio’s voor de levering van chips moet verminderen en een sterkere eigen chipproductie moet opbouwen.  

Wegversperring

Ook vraagt Zipse aandacht voor de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen en de zorg voor een voldoende dicht netwerk van oplaadpunten binnen de EU. “Als dit niet dringend wordt aangepakt door de invoering van ambitieuze doelstellingen voor alle EU-lidstaten, zullen we zeer binnenkort op een wegversperring stuiten”, aldus Zipse.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.