Stellantis en Mercedes investeren in accufabrikant Factorial Energy

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Stellantis en Mercedes-Benz investeren in de solid state accu van Factorial Energy. (Foto: Stellantis)

Stellantis en Mercedes-Benz steken een niet nader genoemd bedrag in de Amerikaanse accufabrikant Factorial Energy. Dat melden de autofabrikanten. De investering is bestemd voor de productie van solid-statebatterijen die sneller kunnen laden en meer energie bevatten dan de accu’s in de huidige elektrische auto’s.

Miljoenen

Volgens Markus Schäfer, coo van Mercedes-Benz, wil Mercedes-Benz met de investering een leidende rol spelen op het gebied van accutechnologie. “Met Factorial als  partner tillen we onderzoek en ontwikkeling van solid-state batterijen naar een hoger niveau. Daarom investeren wij een dubbelcijferig bedrag in miljoenen dollars in Factorial.”

De batterijfabrikant werkt al langer samen met Hyundai en Kia aan de ontwikkeling van solid-state accu’s. Met deze accu’s kan de actieradius van elektrische auto’s flink omhoog. Ook Nissan en Toyota investeren in deze technologie.

Stellantis sloot eerder ook een overeenkomst voor de levering van lithium voor batterijproductie met Vulcan Energy Resources.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Stellantis en Mercedes investeren in accufabrikant Factorial Energy | Automotive Online

Stellantis en Mercedes investeren in accufabrikant Factorial Energy

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Stellantis en Mercedes-Benz investeren in de solid state accu van Factorial Energy. (Foto: Stellantis)

Stellantis en Mercedes-Benz steken een niet nader genoemd bedrag in de Amerikaanse accufabrikant Factorial Energy. Dat melden de autofabrikanten. De investering is bestemd voor de productie van solid-statebatterijen die sneller kunnen laden en meer energie bevatten dan de accu’s in de huidige elektrische auto’s.

Miljoenen

Volgens Markus Schäfer, coo van Mercedes-Benz, wil Mercedes-Benz met de investering een leidende rol spelen op het gebied van accutechnologie. “Met Factorial als  partner tillen we onderzoek en ontwikkeling van solid-state batterijen naar een hoger niveau. Daarom investeren wij een dubbelcijferig bedrag in miljoenen dollars in Factorial.”

De batterijfabrikant werkt al langer samen met Hyundai en Kia aan de ontwikkeling van solid-state accu’s. Met deze accu’s kan de actieradius van elektrische auto’s flink omhoog. Ook Nissan en Toyota investeren in deze technologie.

Stellantis sloot eerder ook een overeenkomst voor de levering van lithium voor batterijproductie met Vulcan Energy Resources.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.