Volkswagen en Pon bieden officieel 50 cent per aandeel voor Europcar

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Green Mobility, de holding van Pon en VAG, is niet van plan het bod op Europcar verder te verhogen. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen Groep en Pon bieden 50 eurocent per aandeel Europcar. Dat staat in het officiële overnamedocument. Indien het bedrijf Green Mobility, dat voor de overname is opgericht, 90 procent of meer van de aandelen in handen krijgt komt daar per aandeel 0,01 euro bij. Het bod komt neer op een totaalbedrag van zo’n 2,5 miljard euro.

Volkswagen Groep en Pon, die samen met investeerder Attestor Green Mobility vormen, verhoogden het bod naar 50 cent nadat een eerder bod was afgewezen. Volgens Reuters is de groep niet van plan om nog meer te bieden. Aan Reuters vertelde salesdirecteur Christian Dahlheim dat in de ogen van Volkswagen Groep het aanbod een goede weerspiegeling is van de waarde, en dat het bod niet zal stijgen. Een aandeel Europcar vertegenwoordigt op dit moment een waarde van 0,51 euro.

Strategie

Investeerders in Europcar die gezamenlijk 68 procent van de aandelen beheren, zouden al akkoord zijn met een overname. “We willen op korte termijn deze sector instappen”, aldus Dahlheim tegenover Reuters, “het liefst via een overname van Europcar.”

Europcar heeft zo’n 350 duizend auto’s rijden in meer dan 140 landen. Met de overname kunnen Volkswagen AG en Pon hun mobiliteitsstrategie versneld uitrollen met het aanbieden van verhuurdiensten.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Volkswagen en Pon bieden officieel 50 cent per aandeel voor Europcar | Automotive Online

Volkswagen en Pon bieden officieel 50 cent per aandeel voor Europcar

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Green Mobility, de holding van Pon en VAG, is niet van plan het bod op Europcar verder te verhogen. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen Groep en Pon bieden 50 eurocent per aandeel Europcar. Dat staat in het officiële overnamedocument. Indien het bedrijf Green Mobility, dat voor de overname is opgericht, 90 procent of meer van de aandelen in handen krijgt komt daar per aandeel 0,01 euro bij. Het bod komt neer op een totaalbedrag van zo’n 2,5 miljard euro.

Volkswagen Groep en Pon, die samen met investeerder Attestor Green Mobility vormen, verhoogden het bod naar 50 cent nadat een eerder bod was afgewezen. Volgens Reuters is de groep niet van plan om nog meer te bieden. Aan Reuters vertelde salesdirecteur Christian Dahlheim dat in de ogen van Volkswagen Groep het aanbod een goede weerspiegeling is van de waarde, en dat het bod niet zal stijgen. Een aandeel Europcar vertegenwoordigt op dit moment een waarde van 0,51 euro.

Strategie

Investeerders in Europcar die gezamenlijk 68 procent van de aandelen beheren, zouden al akkoord zijn met een overname. “We willen op korte termijn deze sector instappen”, aldus Dahlheim tegenover Reuters, “het liefst via een overname van Europcar.”

Europcar heeft zo’n 350 duizend auto’s rijden in meer dan 140 landen. Met de overname kunnen Volkswagen AG en Pon hun mobiliteitsstrategie versneld uitrollen met het aanbieden van verhuurdiensten.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.