‘Volkswagen-baas krijgt zetel in Raad van Bestuur VW Group’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Ralf Brandstaetter zou een deel van de verantwoordelijkheden van Diess overnemen. (Foto: Volkswagen)

Het bestuur van de Volkswagen Groep en de grootste aandeelhouders bespreken vandaag een managementwijziging waarbij Volkswagen-baas Ralf Brandstaetter aan de Raad van Bestuur wordt toegevoegd. Hij zou verantwoordelijk worden voor de volumemerken Skoda, Seat en Volkswagen, waarmee hij een deel van de portefeuille van ceo Herbert Diess overneemt.

Massaontslag

Hiermee zou de machtspositie van Diess afnemen. Dat meldt Handelsblatt. Diess positie zou de laatste tijd wankelen, mede omdat hij in onmin is geraakt met de ondernemingsraad en vakbonden vanwege de manier waarop hij omgaat met het massaontslag bij het bedrijf, waarbij 30 duizend banen komen te vervallen.

Als Brandstaetter aan de RvB wordt toegevoegd, krijgt hij dezelfde status in het bedrijf als Audi-ceo Markus Duessmann en Porsche-ceo Oliver Blume. De vergadering vindt vanavond plaats. Ook Daniela Cavallo, voorzitter van de ondernemingsraad, en afgevaardigden van de Porsche-Piech-clan namens de aandeelhouders, zouden hierbij aanwezig zijn.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

‘Volkswagen-baas krijgt zetel in Raad van Bestuur VW Group’ | Automotive Online

‘Volkswagen-baas krijgt zetel in Raad van Bestuur VW Group’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Ralf Brandstaetter zou een deel van de verantwoordelijkheden van Diess overnemen. (Foto: Volkswagen)

Het bestuur van de Volkswagen Groep en de grootste aandeelhouders bespreken vandaag een managementwijziging waarbij Volkswagen-baas Ralf Brandstaetter aan de Raad van Bestuur wordt toegevoegd. Hij zou verantwoordelijk worden voor de volumemerken Skoda, Seat en Volkswagen, waarmee hij een deel van de portefeuille van ceo Herbert Diess overneemt.

Massaontslag

Hiermee zou de machtspositie van Diess afnemen. Dat meldt Handelsblatt. Diess positie zou de laatste tijd wankelen, mede omdat hij in onmin is geraakt met de ondernemingsraad en vakbonden vanwege de manier waarop hij omgaat met het massaontslag bij het bedrijf, waarbij 30 duizend banen komen te vervallen.

Als Brandstaetter aan de RvB wordt toegevoegd, krijgt hij dezelfde status in het bedrijf als Audi-ceo Markus Duessmann en Porsche-ceo Oliver Blume. De vergadering vindt vanavond plaats. Ook Daniela Cavallo, voorzitter van de ondernemingsraad, en afgevaardigden van de Porsche-Piech-clan namens de aandeelhouders, zouden hierbij aanwezig zijn.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.