Roelant de Waard, hoofd personenauto’s Ford Europe, met pensioen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Roelant de Waard gaat met pensioen. (Foto: Ford Europe)

De Nederlander Roelant de Waard, hoofd personenauto’s van Ford Europe, gaat met ingang van 31 december 2021 met pensioen. Dat maakt Ford Europe, dat nog zoekt naar een opvolger van De Waard, bekend. 

De Waard (59) heeft meer dan dertig jaar bij Ford gewerkt. Hij trad in 1990 bij de autofabrikant in dienst en vervulde diverse managementfuncties in de markteting en sales bij Ford, onder andere in de Verenigde Staten, Duitsland en in Nederland. 

“Roelant is een uitstekend leider en was verantwoordelijk voor het definiëren van de strategie voor personenauto’s in een tijd waarin de industrie een belangrijke transformatie doormaakt en elektrificatie essentieel is voor Ford”, aldus Stuart Rowley, president Ford Europe.

Roelant de Waard, hoofd personenauto’s Ford Europe, met pensioen | Automotive Online

Roelant de Waard, hoofd personenauto’s Ford Europe, met pensioen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Roelant de Waard gaat met pensioen. (Foto: Ford Europe)

De Nederlander Roelant de Waard, hoofd personenauto’s van Ford Europe, gaat met ingang van 31 december 2021 met pensioen. Dat maakt Ford Europe, dat nog zoekt naar een opvolger van De Waard, bekend. 

De Waard (59) heeft meer dan dertig jaar bij Ford gewerkt. Hij trad in 1990 bij de autofabrikant in dienst en vervulde diverse managementfuncties in de markteting en sales bij Ford, onder andere in de Verenigde Staten, Duitsland en in Nederland. 

“Roelant is een uitstekend leider en was verantwoordelijk voor het definiëren van de strategie voor personenauto’s in een tijd waarin de industrie een belangrijke transformatie doormaakt en elektrificatie essentieel is voor Ford”, aldus Stuart Rowley, president Ford Europe.