‘Chiptekort verergert en zet rem op herstel Duitse economie’

chiptekort • Later dit jaar zou het chiptekort opgelost worden.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Duitse nationale bank verwacht dat het chiptekort in de auto-industrie dit kwartaal verergert. De bank houdt er rekening mee dat het herstel van de Duitse economie daardoor vertraging oploopt. Vanaf het derde kwartaal zou er verbetering moeten optreden. Dat meldt Reuters op basis van een interview met Jens Ulbrich, hoofdeconoom van de Bundesbank.

Chips en Brexit

Volgens Ulbrich is het moeilijk te bepalen in welke mate het chiptekort de economie afremt onder meer omdat ook de Brexit een negatieve impact heeft. Gisteren meldden Ford en BMW dat ze de productie terug moeten schroeven als gevolg van het chiptekort.

In de tweede helft van het jaar zouden de consumptieve bestedingen echter weer voldoende moeten stijgen om toch groei te realiseren. De Duitse overheid houdt rekening met 3,5 procent groei.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

‘Chiptekort verergert en zet rem op herstel Duitse economie’ | Automotive Online

‘Chiptekort verergert en zet rem op herstel Duitse economie’

chiptekort • Later dit jaar zou het chiptekort opgelost worden.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Duitse nationale bank verwacht dat het chiptekort in de auto-industrie dit kwartaal verergert. De bank houdt er rekening mee dat het herstel van de Duitse economie daardoor vertraging oploopt. Vanaf het derde kwartaal zou er verbetering moeten optreden. Dat meldt Reuters op basis van een interview met Jens Ulbrich, hoofdeconoom van de Bundesbank.

Chips en Brexit

Volgens Ulbrich is het moeilijk te bepalen in welke mate het chiptekort de economie afremt onder meer omdat ook de Brexit een negatieve impact heeft. Gisteren meldden Ford en BMW dat ze de productie terug moeten schroeven als gevolg van het chiptekort.

In de tweede helft van het jaar zouden de consumptieve bestedingen echter weer voldoende moeten stijgen om toch groei te realiseren. De Duitse overheid houdt rekening met 3,5 procent groei.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.