Hertz: Komende zomer uit ‘Chapter 11’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Verhuurder Hertz heeft in 2020 een verlies gemaakt van 1,7 miljard dollar (1,41 miljard euro). Dat meldt het bedrijf. De omzet kwam uit op 5,3 miljard dollar (-56%). 

Hertz laat weten optimistisch te zijn over de toekomst. Het bedrijf meldt ruim 3 miljard dollar bezuinigd te hebben. Deze zomer wil het bedrijf uit de ‘Chapter 11’-regeling, waar het sinds voorjaar 2020 gebruik van maakt. Deze ‘surseance’-regeling biedt Amerikaanse bedrijven bescherming tegen schuldeisers en de mogelijkheid om te reorganiseren. In Europa was de ‘Chapter 11’ niet van toepassing.

Het aantal voertuigen in de Hertz-vloot halveerde vorig jaar bijna. Wereldwijd kromp de vloot van 680 duizend naar 380 duizend. 

Eind 2020 beschikte het bedrijf over 1,1 miljard dollar aan liquide middelen. Het bedrijf is bezig met de afronding van de verkoop van fleetmanagementbedrijf Donlen.

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Hertz: Komende zomer uit ‘Chapter 11’ | Automotive Online

Hertz: Komende zomer uit ‘Chapter 11’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

Verhuurder Hertz heeft in 2020 een verlies gemaakt van 1,7 miljard dollar (1,41 miljard euro). Dat meldt het bedrijf. De omzet kwam uit op 5,3 miljard dollar (-56%). 

Hertz laat weten optimistisch te zijn over de toekomst. Het bedrijf meldt ruim 3 miljard dollar bezuinigd te hebben. Deze zomer wil het bedrijf uit de ‘Chapter 11’-regeling, waar het sinds voorjaar 2020 gebruik van maakt. Deze ‘surseance’-regeling biedt Amerikaanse bedrijven bescherming tegen schuldeisers en de mogelijkheid om te reorganiseren. In Europa was de ‘Chapter 11’ niet van toepassing.

Het aantal voertuigen in de Hertz-vloot halveerde vorig jaar bijna. Wereldwijd kromp de vloot van 680 duizend naar 380 duizend. 

Eind 2020 beschikte het bedrijf over 1,1 miljard dollar aan liquide middelen. Het bedrijf is bezig met de afronding van de verkoop van fleetmanagementbedrijf Donlen.

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.