Aandeelhouders akkoord met fusie PSA en FCA, hoofdkantoor in Nederland

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Carlo Tavares (ceo PSA) en Mike Manley (ceo FCA) schudden elkaar vorig jaar de hand. (Foto: PSA & FCA)

Op speciale aandeelhoudersvergaderingen hebben de aandeelhouders van PSAen FCA ingestemd met de fusie. Het bedrijf krijgt zijn hoofdkantoor in Amsterdam. FCA had zijn (fiscale) hoofdkantoor al jaren in Nederland.

Door de fusie ontstaat het vierde grootste autobedrijf van de wereld, na Volkswagen, Renault-Nissan en Toyota. Op jaarbasis produceert het concern 8,7 miljoen auto’s met een jaaromzet van zo’n 170 miljard euro. FCA en PSA maakten in het najaar van 2019 bekend te willen fuseren. De Europese Commissie gaf vorige maand zijn akkoord voor de fusie, na onderzoek over de concurrentie van Stellantis op de Europese markt voor bestelwagens.

De achterkleinzoon van Chrysler-oprichter Walter Chrysler, Frank Rhodes, heeft op 24 december bij FCA een alternatief aangeboden voor de fusie met PSA, omdat hij vindt dat het bedrijf niet in handen mag vallen van Chinezen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Aandeelhouders akkoord met fusie PSA en FCA, hoofdkantoor in Nederland | Automotive Online

Aandeelhouders akkoord met fusie PSA en FCA, hoofdkantoor in Nederland

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Carlo Tavares (ceo PSA) en Mike Manley (ceo FCA) schudden elkaar vorig jaar de hand. (Foto: PSA & FCA)

Op speciale aandeelhoudersvergaderingen hebben de aandeelhouders van PSAen FCA ingestemd met de fusie. Het bedrijf krijgt zijn hoofdkantoor in Amsterdam. FCA had zijn (fiscale) hoofdkantoor al jaren in Nederland.

Door de fusie ontstaat het vierde grootste autobedrijf van de wereld, na Volkswagen, Renault-Nissan en Toyota. Op jaarbasis produceert het concern 8,7 miljoen auto’s met een jaaromzet van zo’n 170 miljard euro. FCA en PSA maakten in het najaar van 2019 bekend te willen fuseren. De Europese Commissie gaf vorige maand zijn akkoord voor de fusie, na onderzoek over de concurrentie van Stellantis op de Europese markt voor bestelwagens.

De achterkleinzoon van Chrysler-oprichter Walter Chrysler, Frank Rhodes, heeft op 24 december bij FCA een alternatief aangeboden voor de fusie met PSA, omdat hij vindt dat het bedrijf niet in handen mag vallen van Chinezen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.