‘Achterkleinzoon Chrysler biedt alternatief voor fusie PSA en FCA’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De erfgenaam van Walter Chrysler ziet niets in een fusie met PSA. (Foto: Shutterstock)

Frank Rhodes Jr, de achterkleinzoon van Chrysler-oprichter Walter Chrysler, heeft op 24 december bij FCA een alternatief aangeboden voor de fusie met PSA die moet leiden tot het bedrijf Stellantis. Dat meldt Titan Global Advisors – adviseur van Rhodes – via nieuwsdienst PR Newswire.

De fusie tussen PSA en FCA wordt aanstaande maandag ter stemming voorgelegd aan de aandeelhouders. Naast het aanbieden van een voorstel aan FCA heeft Rhodes ook een bezwaar tegen de fusie ingediend bij de Committee of Foreign Investment, het Amerikaanse instituut dat onder andere waakt voor een te grote bemoeienis van buitenlandse investeringen in Amerikaanse bedrijven. Het Amerikaanse Chrysler fuseerde jaren geleden met het Italiaanse Fiat.

Rhodes stelt dat de fusie Chrysler “onder Chinese en buitenlandse controle” brengt, zo meldt PR Newswire. Een van de grootste aandeelhouders in PSA is het Chinese Dongfeng. Rhodes stelt de schulden van het bedrijf te willen aflossen en de aandeelhouders de mogelijkheid te willen geven om hun aandelen om te zetten in aandelen van het nieuwe bedrijf: Chrysler-Dodge-Jeep-Ram Corp, met hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Het kantoor in London blijft in de plannen van Rhodes behouden.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

‘Achterkleinzoon Chrysler biedt alternatief voor fusie PSA en FCA’ | Automotive Online

‘Achterkleinzoon Chrysler biedt alternatief voor fusie PSA en FCA’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De erfgenaam van Walter Chrysler ziet niets in een fusie met PSA. (Foto: Shutterstock)

Frank Rhodes Jr, de achterkleinzoon van Chrysler-oprichter Walter Chrysler, heeft op 24 december bij FCA een alternatief aangeboden voor de fusie met PSA die moet leiden tot het bedrijf Stellantis. Dat meldt Titan Global Advisors – adviseur van Rhodes – via nieuwsdienst PR Newswire.

De fusie tussen PSA en FCA wordt aanstaande maandag ter stemming voorgelegd aan de aandeelhouders. Naast het aanbieden van een voorstel aan FCA heeft Rhodes ook een bezwaar tegen de fusie ingediend bij de Committee of Foreign Investment, het Amerikaanse instituut dat onder andere waakt voor een te grote bemoeienis van buitenlandse investeringen in Amerikaanse bedrijven. Het Amerikaanse Chrysler fuseerde jaren geleden met het Italiaanse Fiat.

Rhodes stelt dat de fusie Chrysler “onder Chinese en buitenlandse controle” brengt, zo meldt PR Newswire. Een van de grootste aandeelhouders in PSA is het Chinese Dongfeng. Rhodes stelt de schulden van het bedrijf te willen aflossen en de aandeelhouders de mogelijkheid te willen geven om hun aandelen om te zetten in aandelen van het nieuwe bedrijf: Chrysler-Dodge-Jeep-Ram Corp, met hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Het kantoor in London blijft in de plannen van Rhodes behouden.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.