Daimler verwacht gelijkblijvend resultaat over 2020

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Shutterstock

Daimler verwacht dat het resultaat voor belastingen dit jaar op hetzelfde niveau uitkomt als in 2019. Dat meldt het bedrijf vandaag bij de presentatie van zijn derde kwartaalcijfers. Het bedrijf verkocht 8 procent minder voertuigen dan in Q3-2019; de omzet kwam met 40,3 miljard euro 7 procent lager uit.

Het resultaat voor belastingen (Ebit) steeg echter met 14 procent naar 3 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 2,2 miljard euro (2019: 1,8 miljard). “Ons sterke productportfolio en het marktherstel leidden tot deze goede resultaten”, aldus cfo Harald Wilhelm. Vorige week liet het bedrijf al weten de winstverwachting al naar boven bij te stellen.

De divisie Mercedes Benz Cars & Vans zag zijn verkoopvolume afnemen, met 4 procent naar 673 duizend voertuigen. Het resultaat voor belastingen kwam wel hoger uit: op 2,4 miljard euro tegenover 1,9 miljard in 2019. De winst werd gedrukt door herstructureringskosten. Het concern kondigde al aan fors te gaan reorganiseren.

Lagere aantallen

De divisie Daimler Trucks & Buses zag een daling van 26 procent in verkoopaantallen in het derde kwartaal. Het bedrijfsresultaat daalde van 838 miljoen naar 603 miljoen euro, voornamelijk als gevolg van de coronacrisis.

De divisie Daimler Mobility zag de omzet stijgen met 2 procent, naar 18,7 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (Ebit) kwam uit op 601 miljoen euro, tegenover 469 miljoen in 2019.

Het bedrijf stelt dat de economische condities in de belangrijkste markten normaliseren en dat er geen grote terugval komt door de coronapandemie. De significante verkoopdaling in de eerste negen maanden worden slechts gedeeltelijk goedgemaakt, waardoor de verkopen en omzet dit jaar flink lager komen te liggen dan in 2019. Het bedrijf verwacht dat het resultaat voor belastingen op hetzelfde niveau uitkomt als in 2019.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Daimler verwacht gelijkblijvend resultaat over 2020 | Automotive Online

Daimler verwacht gelijkblijvend resultaat over 2020

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Foto: Shutterstock

Daimler verwacht dat het resultaat voor belastingen dit jaar op hetzelfde niveau uitkomt als in 2019. Dat meldt het bedrijf vandaag bij de presentatie van zijn derde kwartaalcijfers. Het bedrijf verkocht 8 procent minder voertuigen dan in Q3-2019; de omzet kwam met 40,3 miljard euro 7 procent lager uit.

Het resultaat voor belastingen (Ebit) steeg echter met 14 procent naar 3 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 2,2 miljard euro (2019: 1,8 miljard). “Ons sterke productportfolio en het marktherstel leidden tot deze goede resultaten”, aldus cfo Harald Wilhelm. Vorige week liet het bedrijf al weten de winstverwachting al naar boven bij te stellen.

De divisie Mercedes Benz Cars & Vans zag zijn verkoopvolume afnemen, met 4 procent naar 673 duizend voertuigen. Het resultaat voor belastingen kwam wel hoger uit: op 2,4 miljard euro tegenover 1,9 miljard in 2019. De winst werd gedrukt door herstructureringskosten. Het concern kondigde al aan fors te gaan reorganiseren.

Lagere aantallen

De divisie Daimler Trucks & Buses zag een daling van 26 procent in verkoopaantallen in het derde kwartaal. Het bedrijfsresultaat daalde van 838 miljoen naar 603 miljoen euro, voornamelijk als gevolg van de coronacrisis.

De divisie Daimler Mobility zag de omzet stijgen met 2 procent, naar 18,7 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (Ebit) kwam uit op 601 miljoen euro, tegenover 469 miljoen in 2019.

Het bedrijf stelt dat de economische condities in de belangrijkste markten normaliseren en dat er geen grote terugval komt door de coronapandemie. De significante verkoopdaling in de eerste negen maanden worden slechts gedeeltelijk goedgemaakt, waardoor de verkopen en omzet dit jaar flink lager komen te liggen dan in 2019. Het bedrijf verwacht dat het resultaat voor belastingen op hetzelfde niveau uitkomt als in 2019.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.