Acea: Nieuwverkoop in EU daalt met 32% over eerste 8 maanden

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Het aantal registraties daalde in de EU met 32% tot en met augustus. (Foto: Shutterstock)

De verkoop van personenauto’s in de EU is over de eerste acht maanden met 32 procent teruggelopen. Zo meldt Acea vandaag. Er werden in totaal 6.123.852 nieuwe personenauto’s geregistreerd in de maanden januari tot en met augustus, dat zijn er bijna 2,9 miljoen minder dan over dezelfde periode vorig jaar.

De meeste sterke daling tot en met augustus werd gemeten in Spanje (-40,6%), Italië (38,9%), Frankrijk (32%) en Duitsland (-28,8%). In ons land daalde het aantal registraties tot en met augustus met 25,2 procent. De dalingen zijn volgens Acea in in ieder geval minder dramatisch dan eerder dit jaar werd gemeld. 

In de maand augustus werd een forsere daling (-18,9%) genoteerd dan in juli (-5,7%) en gaven alle landen een neerwaartse lijn te zien in verkoop. In Italië viel de terugval mee (-0,4%), terwijl de verkoop in augustus in Duitsland (-20%) en Frankrijk (-19,8%) een min vertoonde.

 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Acea: Nieuwverkoop in EU daalt met 32% over eerste 8 maanden | Automotive Online

Acea: Nieuwverkoop in EU daalt met 32% over eerste 8 maanden

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Het aantal registraties daalde in de EU met 32% tot en met augustus. (Foto: Shutterstock)

De verkoop van personenauto’s in de EU is over de eerste acht maanden met 32 procent teruggelopen. Zo meldt Acea vandaag. Er werden in totaal 6.123.852 nieuwe personenauto’s geregistreerd in de maanden januari tot en met augustus, dat zijn er bijna 2,9 miljoen minder dan over dezelfde periode vorig jaar.

De meeste sterke daling tot en met augustus werd gemeten in Spanje (-40,6%), Italië (38,9%), Frankrijk (32%) en Duitsland (-28,8%). In ons land daalde het aantal registraties tot en met augustus met 25,2 procent. De dalingen zijn volgens Acea in in ieder geval minder dramatisch dan eerder dit jaar werd gemeld. 

In de maand augustus werd een forsere daling (-18,9%) genoteerd dan in juli (-5,7%) en gaven alle landen een neerwaartse lijn te zien in verkoop. In Italië viel de terugval mee (-0,4%), terwijl de verkoop in augustus in Duitsland (-20%) en Frankrijk (-19,8%) een min vertoonde.

 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.