Omzet Kendrion daalt met 10 procent in eerste halfjaar

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Kendrion maakt elektromagneten voor onder andere de autobranche. (Foto: Shutterstock)

De omzet van toeleverancier Kendrion, producent van elektromagneten voor de autobranche, lag over de afgelopen zes maanden 10 procent lager dan in het eerste halfjaar van 2019. De omzet bleef steken op 194,7 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf in zijn halfjaarcijfers. Bij de autodivisie daalde de omzet met 44 procent ten opzichte van 2019. Het bruto bedrijfsresultaat zakte in het eerste halfjaar met 15 procent naar 20,3 miljoen euro (23,8 miljoen in 2019). In het tweede kwartaal zag Kendrion de winst met 66 procent dalen naar 3 miljoen euro, terwijl het bedrijf in Q2 2019 nog 4,5 miljoen winst maakte. 

Steunpakket

De krimp in de omzet is, volgens het bedrijf ,een direct gevolg van de dalende productie in het tweede kwartaal van personenauto’s en bedrijfswagens door het coronavirus. Volgens Joep van Beurden, ceo Kendrion, ligt de productie momenteel nog steeds onder het niveau van voor corona. Toch signaleert hij herstel, met name in China. “Het sterke herstel in China compenseerde het zwakkere eerste kwartaal, toen het land werd getroffen door corona, zowel wat betreft de omzetgroei als de winstgevendheid. Daarnaast hebben we strenge kostenbeheersingsmaatregelen toegepast en gebruik gemaakt van steunpakketten van de landen waar we actief zijn.” 

Kendrion gaat investeren in groeimogelijkheden in automotive, industrial brakes en China, stelt Van Beurden. Hiertoe heeft het bedrijf een principeakkoord gesloten met banken, waardoor de financiële buffer verhoogd is. Dit geeft Kendrion de ruimte om de schulden tot maximaal zes keer boven het brutobedrijfsresultaat op te aten lopen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Omzet Kendrion daalt met 10 procent in eerste halfjaar | Automotive Online

Omzet Kendrion daalt met 10 procent in eerste halfjaar

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Kendrion maakt elektromagneten voor onder andere de autobranche. (Foto: Shutterstock)

De omzet van toeleverancier Kendrion, producent van elektromagneten voor de autobranche, lag over de afgelopen zes maanden 10 procent lager dan in het eerste halfjaar van 2019. De omzet bleef steken op 194,7 miljoen euro. Dat meldt het bedrijf in zijn halfjaarcijfers. Bij de autodivisie daalde de omzet met 44 procent ten opzichte van 2019. Het bruto bedrijfsresultaat zakte in het eerste halfjaar met 15 procent naar 20,3 miljoen euro (23,8 miljoen in 2019). In het tweede kwartaal zag Kendrion de winst met 66 procent dalen naar 3 miljoen euro, terwijl het bedrijf in Q2 2019 nog 4,5 miljoen winst maakte. 

Steunpakket

De krimp in de omzet is, volgens het bedrijf ,een direct gevolg van de dalende productie in het tweede kwartaal van personenauto’s en bedrijfswagens door het coronavirus. Volgens Joep van Beurden, ceo Kendrion, ligt de productie momenteel nog steeds onder het niveau van voor corona. Toch signaleert hij herstel, met name in China. “Het sterke herstel in China compenseerde het zwakkere eerste kwartaal, toen het land werd getroffen door corona, zowel wat betreft de omzetgroei als de winstgevendheid. Daarnaast hebben we strenge kostenbeheersingsmaatregelen toegepast en gebruik gemaakt van steunpakketten van de landen waar we actief zijn.” 

Kendrion gaat investeren in groeimogelijkheden in automotive, industrial brakes en China, stelt Van Beurden. Hiertoe heeft het bedrijf een principeakkoord gesloten met banken, waardoor de financiële buffer verhoogd is. Dit geeft Kendrion de ruimte om de schulden tot maximaal zes keer boven het brutobedrijfsresultaat op te aten lopen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.