Nissan investeert in Britse fabriek

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Een medewerker neemt een nieuwe stempelmachine in gebruik. (Foto: Nissan)

Nissan investeert 50 miljoen euro in zijn Britse fabriek in Sunderland. In de komende maanden zal het nog eens 350 miljoen in de fabriek investeren. In de fabriek wordt de volgende generatie Qashqai gebouwd. Dat meldt de fabrikant. Ook de komende jaren blijft de fabrikant investeren.

Nissan heeft altijd gezegd dat de Britse overheid een no-deal Brexit moet voorkomen. Vorig jaar meldde het te stoppen met de productie van onder meer de X-Trail. Dat deed het naar eigen zeggen om eventuele Brexit-problemen te voorkomen. Eind vorig jaar beloofde de Britse premier Boris Johnson de Britse auto-industrie te beschermen.

Nissan meldt dat het steun ontvangen heeft van de Britse overheid. Wat die steun inhoudt, is onbekend.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Nissan investeert in Britse fabriek | Automotive Online

Nissan investeert in Britse fabriek

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Een medewerker neemt een nieuwe stempelmachine in gebruik. (Foto: Nissan)

Nissan investeert 50 miljoen euro in zijn Britse fabriek in Sunderland. In de komende maanden zal het nog eens 350 miljoen in de fabriek investeren. In de fabriek wordt de volgende generatie Qashqai gebouwd. Dat meldt de fabrikant. Ook de komende jaren blijft de fabrikant investeren.

Nissan heeft altijd gezegd dat de Britse overheid een no-deal Brexit moet voorkomen. Vorig jaar meldde het te stoppen met de productie van onder meer de X-Trail. Dat deed het naar eigen zeggen om eventuele Brexit-problemen te voorkomen. Eind vorig jaar beloofde de Britse premier Boris Johnson de Britse auto-industrie te beschermen.

Nissan meldt dat het steun ontvangen heeft van de Britse overheid. Wat die steun inhoudt, is onbekend.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.