‘BAIC wil zijn belang in Daimler vergroten’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
De Chinese fabrikant heeft al een belang van 5 procent. (Foto: Shutterstock)

De Chinese autofabrikant BAIC Group wil zijn belang in Daimler vergroten. Dit melden bronnen aan Automotive News Europe. De fabrikant heeft sinds afgelopen zomer een belang van 5 procent in het Duitse concern. Beide bedrijven werken al samen in China.

Volgens bronnen zou BAIC op een beleggersconferentie vorige maand hebben gemeld dat ‘beide partijen bereid zijn de belangen in de andere partner te vergroten’.  

Daimler meldde vrijdag dat de bank HSBC (voorheen Hongkong and Shanghai Banking Corporation) 5,23 procent stemrechten heeft en vanaf 15 november ook derivaten van Daimler bezit. Hiermee kan ook invloed worden uitgeoefend. BAIC nam eerder via deze bank een belang van 5 procent in Daimler.

De Chinese fabrikant heeft nog geen commentaar gegeven.

Daimler heeft een moeizaam jaar, het gaf al twee winstwaarschuwingen. Eerder deze maand kondigde het bedrijf aan 1.100 managementfuncties te schrappen.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

‘BAIC wil zijn belang in Daimler vergroten’ | Automotive Online

‘BAIC wil zijn belang in Daimler vergroten’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
De Chinese fabrikant heeft al een belang van 5 procent. (Foto: Shutterstock)

De Chinese autofabrikant BAIC Group wil zijn belang in Daimler vergroten. Dit melden bronnen aan Automotive News Europe. De fabrikant heeft sinds afgelopen zomer een belang van 5 procent in het Duitse concern. Beide bedrijven werken al samen in China.

Volgens bronnen zou BAIC op een beleggersconferentie vorige maand hebben gemeld dat ‘beide partijen bereid zijn de belangen in de andere partner te vergroten’.  

Daimler meldde vrijdag dat de bank HSBC (voorheen Hongkong and Shanghai Banking Corporation) 5,23 procent stemrechten heeft en vanaf 15 november ook derivaten van Daimler bezit. Hiermee kan ook invloed worden uitgeoefend. BAIC nam eerder via deze bank een belang van 5 procent in Daimler.

De Chinese fabrikant heeft nog geen commentaar gegeven.

Daimler heeft een moeizaam jaar, het gaf al twee winstwaarschuwingen. Eerder deze maand kondigde het bedrijf aan 1.100 managementfuncties te schrappen.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.