‘GM en Ford dekken zich in tegen mogelijke recessie’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
GM en Ford zetten zich schrap voor een mogelijke recessie. (Foto: Shutterstock)

General Motors en Ford nemen maatregelen om een mogelijke recessie op te vangen. Door de wederzijdse importheffingen tussen de VS en China zijn de grondstoffen voor de auto-industrie duurder geworden. De autobranche kampt wereldwijd al met een dalende vraag. Dit meldt Reuters.

Ford heeft een buffer aangelegd van 20 miljard dollar (18 miljard euro) en General Motors van 18 miljard (16 miljard euro). GM kan nog twee jaar dividenden uit betalen ook als de winst daalt. 

GM en Ford hebben zowel gematigde als ernstige recessiescenario’s, die vergelijkbaar zijn met 2008-2009 – toen GM in crisis verkeerde – om een ​​idee te krijgen hoe dit de winstgevendheid en cashflow beïnvloedt.

Dhivya Suryadevara, cfo van GM, geeft aan dat ze de modellen voortdurend in de gaten houden en bijwerken om ervoor te zorgen dat ze zijn ingedekt tegen een mogelijke recessie. Ze meldt daarbij dat ze nog geen indicatie hebben dat er korte termijn een recessie volgt.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.

‘GM en Ford dekken zich in tegen mogelijke recessie’ | Automotive Online

‘GM en Ford dekken zich in tegen mogelijke recessie’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
GM en Ford zetten zich schrap voor een mogelijke recessie. (Foto: Shutterstock)

General Motors en Ford nemen maatregelen om een mogelijke recessie op te vangen. Door de wederzijdse importheffingen tussen de VS en China zijn de grondstoffen voor de auto-industrie duurder geworden. De autobranche kampt wereldwijd al met een dalende vraag. Dit meldt Reuters.

Ford heeft een buffer aangelegd van 20 miljard dollar (18 miljard euro) en General Motors van 18 miljard (16 miljard euro). GM kan nog twee jaar dividenden uit betalen ook als de winst daalt. 

GM en Ford hebben zowel gematigde als ernstige recessiescenario’s, die vergelijkbaar zijn met 2008-2009 – toen GM in crisis verkeerde – om een ​​idee te krijgen hoe dit de winstgevendheid en cashflow beïnvloedt.

Dhivya Suryadevara, cfo van GM, geeft aan dat ze de modellen voortdurend in de gaten houden en bijwerken om ervoor te zorgen dat ze zijn ingedekt tegen een mogelijke recessie. Ze meldt daarbij dat ze nog geen indicatie hebben dat er korte termijn een recessie volgt.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.